ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Ο αβάσταχτος πόνος φέρνει σε απόγνωση ασθενείς - Υψίστης σημασίας τα ιατρεία πόνου

0

 Την τεράστια σημασία των ιατρείων πόνου και παρηγορικής φροντίδας ανέδειξαν δεκάδες εξειδικευμένοι γιατροί στα πλαίσια της διημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, ενημερώνοντας το κοινό για τους χρόνιους πόνους και την αντιμετώπισή τους στα ιατρεία πόνου, που λειτουργούν σε 57 νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και στο Ρέθυμνο

  •     Διημερίδα θεραπείας πόνου και παρηγορικής φροντίδας στο Ρέθυμνο
  •     Υψίστης σημασίας τα ιατρεία πόνου για τους ασθενείς
  •     Πάνω από 1.000 ασθενείς στο ιατρείο πόνου του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου
  •     Επιτακτική η ενημέρωση των πολιτών για τη λειτουργία των ιατρείων πόνου
  •     Ο αβάσταχτος πόνος στέλνει στην αυτοκτονία ασθενείς
  •     «Δεν έχουμε βοήθεια από την πολιτεία»
  •     27 ασθενείς εξυπηρέτησε το ιατρείο πόνου στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου την Παρασκευή

«Ο χρόνιος πόνος μπορεί να ανακουφιστεί» είναι το μήνυμα που θέλησαν να στείλουν δεκάδες γιατροί από την εξαιρετικά σημαντική επιστημονική διημερίδα που διεξήχθη στο Ρέθυμνο, τονίζοντας την αξία των ιατρείων πόνου και παρηγορικής φροντίδας. Το ιατρείο πόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, λειτουργεί από 2020 και έχει δεχτεί πάνω από 1000 ασθενείς, με τον ιατρό αναισθησιολόγο, Γιάννη Χρονάκη που το εισηγήθηκε και την ομάδα του, να υπερβαίνουν διαρκώς τον εαυτό τους.

Με έκδηλη τη συγκίνηση τους για την επιτυχία της διημερίδας, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, επεσήμαναν τη σημασία της ενημέρωσης των πολιτών γύρω από την ύπαρξη των ιατρείων πόνου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αυτοκτονία του 72χρονου καρκινοπαθούς στο Ηράκλειο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε η βαρύτητα της ανάγκης ενίσχυσης από την πολιτεία των εν λόγω ιατρείων, ώστε να ανακουφίζονται οι ασθενείς μέσα στο δημόσιο φορέα.

Στη διημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου και του Δήμου Ρεθύμνου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, συμμετείχε πλήθος γιατρών από όλη την Κρήτη. Έλαβαν χώρα κλινικά εργαστήρια, ενώ με τη βοήθεια των καθηγητριών από την Αθήνα, το ιατρείο πόνου εξυπηρέτησε 27 ασθενείς.

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ