ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

40ήμερο Μνημόσυνο του Πρωτοπρεσβυτέρου Παντελεήμονος Φλουρή

0

 Το πρωί του Σαββάτου, 1ης Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μισιρίων, όπου τελέσθηκε και το 40ήμερο Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Παντελεήμονος Φλουρή, κτήτορος του εν λόγω Ιερού Ναού.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολυετή και πολύπτυχη προσφορά του μακαριστού π. Παντελεήμονος, στον δυναμικό του χαρακτήρα, στη διακονία του στην Τοπική μας Εκκλησία, σε όσες Ενορίες υπηρέτησε, με επίκεντρο την Ενορία των Μισιρίων, όπου ανήγειρε, με την αρωγή και συμπαράσταση πλειάδος ανθρώπων, τον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον πολυπληθή όμιλο Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και άλλων Επαρχιών, που προσήλθαν, μαζί με την οικογένεια του αοιδίμου Ιερέως και πλήθος πιστών, για να τιμήσουν τη μνήμη του μακαριστού π. Παντελεήμονος, και ευχήθηκε πάντοτε όλοι μας να προσφέρουμε στην Αγία μας Εκκλησία αξιοποιώντας τα χαρίσματα που δίνει ο Θεός στον καθένα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ