ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με επίκεντρο την Αναγεννητική γεωργία στην Ιερά Μονή Αρκαδίου

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο, 1η Ιουνίου 2024, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου, ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα: «Αναγεννητική Γεωργία & Βιώσιμοι Διατροφικά Προορισμοί», η οποία διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου και τον Οργανισμό για το Βιώσιμο Διατροφικά Προορισμό (SFDO), στο πλαίσιο του έργου TUI Field to Fork Greece και υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού και της Περιφέρειας Κρήτης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι των φορέων που διοργάνωσαν και έθεσαν υπό την αιγίδα τους την εν λόγω ημερίδα, ενώ παρουσιάστηκαν εισηγήσεις, οι οποίες προκάλεσαν ζωηρό ενδιαφέρον και διάλογο στο πολυπληθές ακροατήριο.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν οι εξής εισηγήσεις:

- «Εισαγωγή στην Αναγεννητική Γεωργία», από τους κ. Νικηφόρο Στειακάκη και Γιώργος Σαββάκη - SFDO Team.

- «Οίνος & Αναγέννηση», από την κ. Ηλιάνα Μαλίχιν - Γεωπόνο & Οινολόγο Iliana Malihin winery.

- «Ελιά & Αναγέννηση», από τον κ. Αντώνη Μαρακάκη - Γεωπόνος & Υπεύθυνο Ακαδημίας Ελιάς TERRA CRETA.

- «Βιώσιμη Φιλοξενία στην Πράξη», από τον κ. Μάνο Μπορμπουδάκη - Chief Operating Officer Metaxa Hospitality Group.

- «Πιστοποίηση Αναγεννητικής Γεωργίας», από τον κ. Δημήτρη Δημητριάδη - Iνστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας.

- «Οι Εκκλησιαστικές Γαίες - Το παράδειγμα του Αρκαδίου», από τον κ. Θοδωρή Δρόσο - Γεωπόνο της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος ευλόγησε την τράπεζα, την οποία παρέθεσε η Ιερά Μονή Αρκαδίου προς όλους τους συνέδρους, και ευχήθηκε πάντοτε το Αρκάδι να αποτελεί το κέντρο κάθε όμορφης πρωτοβουλίας και κάθε ωραίου αγώνα για τα ιδανικά και την ελευθερία με βάση την πίστη και τη φιλοπατρία.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος, κατά τη μετάβασή του στην Ιερά Μονή Αρκαδίου, είχε τη χαρά να υποδεχθεί και να ξεναγήσει στους χώρους της Μονής, καθώς και στην Επετειακή 6η Έκθεση Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού, που φιλοξενείται αυτήν την περίοδο στην Πινακοθήκη του Αρκαδίου, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσιο Σταμενίτη και την Βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών της «Νέας Δημοκρατίας» κ. Ζωή Ράπτη, με τους οποίους είχε σύντομη συζήτηση στο Αρχονταρίκι της Μονής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ