ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο Δημαρχείο Ρεθύμνης οι πρωταθλητές των φετινών Special Olympics Hellas

0

  Τις Ρεθεμνιώτισσες πρωταθλήτριες και τους Ρεθεμνιώτες πρωταθλητές των φετινών Special Olympics Hellas υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης.

  Πρόκειται για τους μαχητές της ζωής και αθλητές του Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου που επέστρεψαν από τους αγώνες που έγιναν τον περασμένο μήνα στο Λουτράκι Αττικής με 25 μετάλλια! Μάλιστα τα 18 από αυτά για την κατάκτηση αντίστοιχων θέσεων στα βάθρα των νικητών και τα λοιπά 7 για την συμμετοχή τους σε αγωνίσματα.

  Τους πρωταθλητές συνόδευσαν η Πρόεδρος και ο Ταμίας του Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου κ. Ειρήνη Κλάδου και κ. Γαβριήλ Τσουντάνης, ο Διευθυντής του Συλλόγου και Αρχηγός της Ρεθεμνιώτικης αποστολής στους  Special Olympics Hellas κ. Παύλος Μελισσινός, ο προπονητής των αθλητών κ. Θωμάς Νάτσικος καθώς επίσης γονείς και αδέλφια των παιδιών.  

  Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμο Ρεθύμνης, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο εντάχθηκε στο πρόγραμμα των special olympics με την υπογραφή σχετικού μνημονίου, το οποίο και έδωσε την δυνατότητα στους νέους με νοητική αναπηρία από το Ρέθυμνο, να μπορούν να συμμετέχουν  δωρεάν σε ένα οργανωμένο πλέγμα δραστηριοτήτων, αναπτύσσοντας δεξιότητες και ικανότητες. Το Ρέθυμνο είναι η 20η πιστοποιημένη πόλη στην Ελλάδα με οργανωμένο αθλητικό προπονητικό πρόγραμμα για την συμμετοχή των αθλητών που το παρακολουθούν στους Special Olympics Hellas.

Επίσης, τα μέλη του συλλόγου ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο και τον Δήμο Ρεθύμνης για την διαχρονική συνεργασία και την έμπρακτη στήριξη που έχουν ως σωματείο, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις πρωτοβουλίες και στις ενέργειες με τις οποίες η τοπική αυτοδιοίκηση στο Ρέθυμνο συμβάλει καθοριστικά στην διαμόρφωση ενός ασφαλούς και φιλόξενου περιβάλλοντος για τα παιδιά με αυτισμό και εν γένει για τα άτομα με αναπηρία.

   Ο κ. Δήμαρχος από την πλευρά του απηύθυνε θερμά συγχαρητήρια στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους προπονητές και όλα τα μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου, αναγνωρίζοντας και επαινώντας τον αγώνα που καταβάλουν για να έχουν τα παιδιά αυτά το παρόν και το μέλλον που δικαιούνται και τους αξίζει.

Με την ευκαιρία, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε τα εξής:   

 «Η ομάδα μας πέτυχε σημαντικές νίκες και αυτό οφείλεται στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον σύλλογο ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου. Οι γονείς τους είναι πραγματικοί ήρωες και οι προπονητές τους απέδειξαν για άλλη μια φορά την επάρκεια και την αγάπη τους για τα παιδιά. Όμως, και τα ίδια τα παιδιά επιδεικνύοντας προσήλωση και πειθαρχία,  κατάφεραν να είναι όχι μόνο νικητές στις αθλητικές επιδόσεις αλλά στην εν γένει παρουσία τους στην ζωή. Ο Δήμος Ρεθύμνης έκανε το ελάχιστο που οφείλει να κάνει. Η χαρά αυτών των παιδιών δεν είναι μόνο χαρά μας αλλά αποτελεί βαθιά υποχρέωση μας. Εμείς και ολόκληρη η τοπική κοινωνία έχουμε αγκαλιάσει τα παιδιά και τις οικογένειες τους που δεν είναι μόνες τους, έχουν την συμπαράσταση όλων μας, και τα παιδιά τους, που είναι παιδιά μας, έχουν την μοναδικότητα να κατακτούν με την αξία τους τα δικαιώματα τους και με κάθε ευκαιρία να αποδεικνύουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες τους».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ