ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ομιλία του Οσιολογιωτάτου Γέροντος Παταπίου Καυσοκαλυβίτου, Δρος Θεολογίας, με θέμα: «Οι Άγιοι Νεομάρτυρες του Γένους: Φως στο σκοτάδι μετά την Άλωση της Πόλης»

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το εσπέρας της Πέμπτης, 20ής Ιουνίου 2024, στο Ιερό Θεομητορικό Προσκύνημα Παναγίας Χαρακιανής της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, η ομιλία του Οσιολογιωτάτου Γέροντος Παταπίου Καυσοκαλυβίτου, Δρος Θεολογίας, με θέμα: «Οι Άγιοι Νεομάρτυρες του Γένους: Φως στο σκοτάδι μετά την Άλωση της Πόλης».

Το εκλεκτό ομιλητή προλόγισε με λόγους θερμούς ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Καλυβιανάκης, εντάσσοντας την εν λόγω ομιλία στα προεόρτια της Πανηγύρεως της Μονής του Τιμίου Προδρόμου.

Ο Γέροντας Πατάπιος, με γλαφυρό, πατερικό και θεολογικό λόγο αναφέρθηκε στο Βυζάντιο, στους Νεομάρτυρες της πίστεώς μας και στα ποικίλα μηνύματά τους στους σύγχρονους καιρούς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, με εγκάρδιους λόγους, ευχαρίστησε τον π. Πατάπιο, ο οποίος υποβλήθηκε στον κόπο της ελεύσεώς του κοντά μας, για την εμπεριστατωμένη του ομιλία για τους Νεομάρτυρές μας, ιδιαίτερα κατ’ αυτήν την επετειακή χρονιά της συμπληρώσεως 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου, των εκ Μελάμπων καταγομένων και εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων, κατά την οποία οι Άγιοι μάς προκαλούν σε «συναγερμό» εορτασμού και προσευχής. Ο Επίσκοπός μας ευχήθηκε πάντοτε να έχομε τέτοιες πνευματικές ευκαιρίες, που θα κομίζουν στον τόπο μας την ευωδία του Περιβολίου της Παναγίας μας.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Γεώργιος Κλάδος, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Ρεθύμνου, Αντισυνταγματάρχης κ. Ιωάννης Καλυβιώτης, Ηγούμενοι, Κληρικοί και πλήθος κόσμου από διάφορες περιοχές της Μεγαλονήσου Κρήτης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ