ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Μετόχιο Αγίου Παύλου Γάλλου

0

Το απόγευμα της Παρασκευής, 28ης Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτίου Μνήμης των Αγίων ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων και Πρωτοκορυφαίων Πέτρου και Παύλου, στο Ιερό Μετόχιο Αγίου Παύλου Γάλλου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου.

Στον Εσπερινό συμμετείχε πλήθος κληρικών και πιστών, μεταξύ των οποίων ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης.

Τον Θείο λόγο, κατόπιν προτροπής του Επισκόπου μας, κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Βασίλειος Παπαδάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης, ο οποίος, προ ετών, είχε υπηρετήσει στο εν λόγω Ιερό Μετόχιο και ομίλησε θεολογικώς για τη μεγάλη προσφορά του Αγίου Εθναποστόλου Παύλου.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς όλους τους παρισταμένους, κληρικούς και λαϊκούς, και επαίνεσε ιδιαιτέρως τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Άνθιμο Μαντζουράνη, Ιεροεπιστάτη του Ιερού Μετοχίου και προσφάτως διορισθέντα Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ευχόμενος σε αυτόν κάθε ενίσχυση και δύναμη παρά Θεού.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Αιδεσιμολ. π. Εμμανουήλ Πολυχρονάκη, καθώς και σε Αναγνώστη τον νεαρό Αργύριο, ο οποίος διακονεί στο Ιερό Βήμα του Μετοχίου του Αγίου Παύλου.

Ακολούθησε πλούσια φιλοξενία προς τους πολυπληθείς προσκυνητές. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ