ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στην πανηγύρι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Παύλου Σπηλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος

0

Το πρωί του Σαββάτου, 29ης Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παύλου Σπηλίου, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και έλαβε μέρος στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, αναφερόμενος στα διαχρονικά και πάντοτε επίκαιρα μηνύματα του Αγίου Εθναποστόλου Παύλου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας προχειρίσθηκαν από τους συλλειτουργούντες Αρχιερείς, κατόπιν παρακλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου κ. Ειρηναίου, στο αξίωμα της πνευματικής πατρότητος οι Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτεροι Αντώνιος Στριλιγκάς και Αντώνιος Μανωλούδης.

Και οι δύο Αρχιερείς ευχαρίστησαν με πολύ σεβασμό τον πολιό Γέροντα, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο, για τις πολλαπλές ευεργεσίες του προς την Εκκλησία και αυτούς προσωπικώς.

Ακολούθησε παραδοσιακή φιλοξενία από πλευράς της Ενορίας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ