ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Πανηγυρικός Εορτασμός Αναμνήσεως των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας στην Ενορία Αργυρουπόλεως

0

Το πρωί της Κυριακής, 30ής Ιουνίου 2024, επί τη Εορτή της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων και Πάντων των Αγίων και επί τη Επετείω του Εγκαινιασμού του Ιερού Ναού της Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στον εν λόγω Ιερό Ναό, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και ακολούθως τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος υπό του Εφημερίου Αργυρουπόλεως, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Λελεδάκη, του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου Μανούσου Βαλέργα και του Ιερολ. Αρχιδιακόνου Κωνσταντίνου Ζουμπεράκη.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Εφημέριος π. Γεώργιος Λελεδάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ανταπόκριση του Σεβασμιωτάτου στην πρόσκληση και την έλευσή του, για μία ακόμη φορά, στην Ενορία της Αργυρουπόλεως, και αναφέρθηκε στο ιστορικό του Ιερού Ναού της Αγίας Φιλοθέης και των Εγκαινίων αυτού από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Τίτο.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος ομίλησε κατάλληλα και επίκαιρα για τους Αγίους Αποστόλους και Πάντας τους Αγίους, των οποίων την Σύναξη επιτελούμε, καθώς και για το γεγονός της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού της Αγίας Φιλοθέης και της κατ’ έτος τιμής της Επετείου των Εγκαινίων του, και μνημόνευσε όλους όσοι από την άνω Ιερουσαλήμ πλέον συνεύχονται μαζί μας κατά την ημέρα αυτή.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους και χαιρέτισε ιδιαιτέρως την παρουσία του Ταξίαρχου κ. Νικολάου Κωστάκη, Διοικητού της 5ης Α/Μ Ταξιαρχίας «V ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΚΡΗΤΩΝ», καταγομένου από το Γεράνι Ρεθύμνου, καθώς και του Ανώτατου Διοικητού Φρουράς Ρεθύμνου, Αντισυνταγματάρχου κ. Ιωάννου Καλυβιώτη, και πολυπληθούς ομίλου στρατιωτών από το Στρατόπεδο Ρεθύμνου, τονίζοντας την υψηλή αξία και την καλή μαρτυρία του Φιλοχρίστου Ελληνικού Στρατού.

Ακολούθησε πλούσια φιλοξενία, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο κάτω από τους αγέρωχους πλατάνους, προσφορά της οικογένειας του μακαριστού κτήτορος του Ιερού Ναού της Αγίας Φιλοθέης.   

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ