ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πρωτοβουλίες που αξίζει να στηρίζονται…

0

Χειροποίητες μαρμελάδες χωρίς συντηρητικά ξεκίνησαν να φτιάχνουν οι μοναχές της Ιεράς Μονής Σωτήρος Χριστού στον Κουμπέ, με πρώτες γεύσεις το νεκταρίνι, τη φράουλα και το ροδάκινο. 

Οι άξιες μοναχές καταφέρνουν με αξιοπρέπεια να κερδίσουν τα προς το ζην καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε δεν προβλέπεται κάποιος μισθός ή κάποιο κρατικό βοήθημα για τις γυναίκες που αποφασίζουν να αφιερώσουν τη ζωή τους στο Θεό.

Έτσι, οι μοναχές της Μονής του Κουμπέ έχουν δημιουργήσει μια σειρά από προϊόντα που με πολύ προσοχή και αγάπη παρασκευάζουν για όσους ενδιαφέρονται για το αγνό, το παραδοσιακό , το χειροποίητο. Εκτός από τις μαρμελάδες όμως οι αδελφές, ασχολούνται με την αγιογραφία, τη βιβλιοδεσία, την παρασκευή κηραλοιφής, τα αρωματικά χώρου, τα σαπούνια, τα βότανα ενώ δημιουργούν και πλήθος κομποσχοινιών σε όλα τα μεγέθη που όπως σημειώνουν γίνονται με την τεχνική του Αγίου Παϊσίου.

Τέτοιες πρωτοβουλίες αξίζουν να στηριχθούν απ’ όλους, αφού αν η τι άλλο μας φέρουν κοντά στις υπέροχές μαρμελάδες των γιαγιάδων μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ