ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Υπέρ της πολύτεκνης οικογένειας οι παπαδοδάσκαλοι

0

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο η 41η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Ιεροδιδασκάλων “Κωνσταντίνος ο εξ Οικονόμων”.

Η επιλογή της πόλης μας έγινε με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων απ' το μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.

Η οργάνωση και η φιλοξενία του Προέδρου τους, π. Σωκράτη Ξενικάκη ήταν εξαιρετική ενώ οι Ιεροδιδάσκαλοι, εκτός των εργασιών της Γενικής τους Συνέλευσης, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματα του νομού Ρεθύμνου αλλά και της λοιπής Κρήτης.

Παράλληλα η Γενική Συνέλευση προχώρησε ομόφωνα στην έκδοση ψηφίσματος που σε πρώτο πλάνο βάζει το δημογραφικό της χώρας μας.

Μεταξύ άλλων, τονίζουν στο ψήφισμα τους: «Καμαρώνουμε για τους Παπαδασκάλους που είναι μαζί μας και οι οποίοι είναι όχι απλά πολύτεκνοι, αλλά υπερπολύτεκνοι με 5,6 και 9 παιδιά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το πιο οξύ πρόβλημα που χρήζει άμεσης λύσης είναι το δημογραφικό. Για να μην χαθούν οι Ελληνικές και συνάμα Ορθόδοξες ρίζες μας οφείλει η Πολιτεία έστω και τώρα να δώσει τον τίτλο της τιμής της πολύτεκνης οικογένειας σε όλες που είναι τρίτεκνες οικογένειες, καθώς επίσης και κίνητρα οικονομικά, κοινωνικά και μοριοδότηση έτι περισσότερο σ' αυτές τις οικογένειες, αλλά και επιδοματική πολιτική για το κάθε Ελληνόπουλο που γεννιέται».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ