ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των φαινομένων λειψυδρίας σήμερα στην ΠΕ Ρεθύμνου

0

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα στο Ρέθυμνο η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα Μαίρη Λιονή, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας κ. Μιχάλης Βάμβουκας, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο Αντιδήμαρχος Αμαρίου κ. Παύλος Κουρκουλός, ο Αντιδήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Σήφης Βουκάλης,  ο πρόεδρος του ΟΑΚ κ. Θοδωρής Νίνος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Σαρρής και κ. Μανουσάκης, ο δημοτικός σύμβουλους Ρεθύμνης κ. Μανουσογιάννης, εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ Αγ. Γαλήνης, Βυζαρίου, Αγ. Βασιλείου και Επισκοπής καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Περιφέρειας Κρήτης και του ΟΑΚ.

Κατά τη σύσκεψη, παρουσιάστηκαν από τα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος του φαινομένου της ερημοποίησης κυρίως σε τοπικό επίπεδο, τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων 10 υδραυλικών ετών που αναδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και τέλος παρουσιάστηκαν προτάσεις για βιώσιμη διαχείριση νερού στον αγροτικό τομέα.

Στη συνέχεια, οι εμπλεκόμενοι φορείς ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας με εκτενή αναφορά στο υψηλό ενεργειακό κόστος των ΤΟΕΒ, την ανάγκη για εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων για την εκπόνηση μελετών και την εφαρμογή συστήματος αυτοματισμού και τηλεμετρίας στον τομέα της άρδευσης.

 

 

 

 

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ