ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μανόλης Χνάρης: "Το θέμα του νοσοκομείου είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας του Ρεθύμνου"

0

Η συνεχής υποστελέχωση από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει επιφέρει την πλήρη υποβάθμιση και κατ επέκταση απαξίωση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους στη πόλη μας. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι στρατηγική στόχευση της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το υποβαθμισμένο ΕΣΥ έτσι ώστε να αναγκάσει τους πολίτες να στραφούν σε ιδιωτικές δομές υγείας . Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι πολίτες στην χώρα μας , έχουν τις δεύτερες μεγαλύτερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης. Αντιλαμβανόμενος εξ αρχής ότι το θέμα του νοσοκομείου μας χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και συνένωση δυνάμεων, πρότεινα προ μηνών στον συνάδελφο κ. Κεφαλογιάννη ως μέλος της κυβέρνησης, να ζητήσει και κλείσει ραντεβού των θεσμικών φορέων του νόμου με την ηγεσία του υπουργείου. Αν και όπως με ενημέρωσε, σε μεταγενέστερη συνομιλία μας , έχει ζητήσει το ραντεβού, μέχρι και σήμερα δεν έχουμε καμία θετική εξέλιξη.

Δεν αντιλαμβάνομαι τι μπορεί να έχει αλλάξει αλλά ανεξάρτητα απ αυτό , είμαστε εδώ για να στηρίξουμε και να συνεχίσουμε να διεκδικούμε , καταρχάς τον χαρακτηρισμό του νοσοκομείου μας ως Άγονο τύπου Α, ούτως ώστε να υπάρξουν τα κατάλληλα κίνητρα και οι προϋποθέσεις για την προσελκύσει ιατρικού προσωπικού».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ