ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δήλωση του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Νίκου Μαλλιαρού αναφορικά με την ενημερωτική σύσκεψη για το ΓΝΡ

0

Με την ολοκλήρωση της ενημερωτικής σύσκεψης που έλαβε χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου το Σάββατο το πρωί, με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών και εμπλεκόμενων φορέων, αναφορικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και των Κέντρων Υγείας Π.Ε. Ρεθύμνης, ο νέος Διοικητής του ΓΝΡ κ. Νίκος Μαλλιαρός ανέφερε τα εξής:

«Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να καλύψει τα κενά στις δομές υγείας με τη συνδρομή ιδιωτών γιατρών, αν και απαραίτητη σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, είναι μια προσωρινή λύση που δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του. Αυτό είναι κάτι που η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το γνωρίζει, θέτοντας παράλληλα επί τάπητος με αυτή την απόφαση, έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και μια συνολική στρατηγική αναβάθμισης των δημόσιων δομών υγεία της χώρας.

Ως Διοίκηση εμμένουμε σε όσα έχουμε εκφράσει δημόσια μέχρι σήμερα. Δηλαδή ότι χρειαζόμαστε μια συνολική προσέγγιση, που θα περιλαμβάνει τη συνεννόηση και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, καθώς και ένα σαφές πλάνο για τη στελέχωση του νοσοκομείου μας. Αυτό το πλάνο περιλαμβάνει την επιτάχυνση των διαδικασιών μιας συνολικής προκήρυξης των κενών θέσεων του ιδρύματος, καθώς και τον άμεσο χαρακτηρισμό του σε ΑΓΟΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α΄.

Παράλληλα, όπως έχουμε ήδη επισημάνει, η βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και η παροχή κινήτρων για την ένταξη νέων ιατρών στο ΕΣΥ είναι επίσης καίριοι παράγοντες για το νοσηλευτικό μας ίδρυμα. Η αναπροσαρμογή των επιδομάτων για τις άγονες περιοχές και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα το νοσηλευτικό μας προσωπικό.

Υπό το πρίσμα αυτό, πρωταρχικός μας αποτελεί να μην τεθεί υπό διακινδύνευση η πορεία υλοποίησης των ήδη εξασφαλισμένων ώριμων έργων για το υφιστάμενο νοσοκομείο, όπως η κατασκευή της νέας πτέρυγας του ιδρύματος και το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Υπενθυμίζω ότι, σε ότι αφορά την νέα πτέρυγα, μετά την εξασφάλιση της σχετικής χρηματοδότησης το 2019 από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ύψους 753.000 ευρώ, εκπονούνται ήδη οι σχετικές μελέτες, ενώ έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση που υπερβαίνει τα 8.363.800 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αντίστοιχα, η πράξη «Ενεργειακή Αναβάθμιση Υποδομών και Εξοικονόμηση Ενέργειας με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου» ύψους 5.387.800 ευρώ, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020 και σε επίπεδο προκήρυξης των μελετών βρίσκεται σε φάση τελικής ωρίμανσης, ενώ αναμένεται να προχωρήσει η προκήρυξη των εγκεκριμένων από τη διαχειριστική αρχή τευχών δημοπράτησης.

Επιπρόσθετα, έχουμε ήδη εκφραστεί υπέρ της σύνδεσης του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου με το ΠΑ.Γ.Ν.Η., ενώ έχουμε θέσει και το θέμα της άμεσης ενίσχυσης του ιδρύματος μέσα από το επικουρικό προσωπικό για το 2024. Παράλληλα, ως διοίκηση έχουμε ξεκινήσει επαφές με θεσμικούς φορείς και την τοπική κοινωνία προκειμένου να διαμορφωθεί ένα περαιτέρω πακέτο στήριξης προς το υφιστάμενο νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα.

Ως διοίκηση πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί, με αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης, για να εξασφαλίσουμε την υγεία και την ευημερία των πολιτών μας. Ο διάλογος και η συναίνεση είναι τα κλειδιά για να προχωρήσουμε μπροστά και να βρούμε τις λύσεις που απαιτούνται».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ