ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η εορτή του Αγίου Μύρωνος Επισκόπου Κρήτης του Θαυματουργού στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Γουλεδιανών

0

Το απόγευμα της Τετάρτης, 7ης Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Γουλεδιανών, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού επί τη Εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Μύρωνος, Επισκόπου Κρήτης, του Θαυματουργού.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ετέθη σε προσκύνηση απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μύρωνος, το οποίο φυλάσσεται στην Ενορία Γουλεδιανών.

Τους ύμνους του Εσπερινού απέδωσαν θεσπεσιώτατα οι Πρωτοψάλτες των Ιερών Μητροπολιτικών Ναών Τριπόλεως και Σπάρτης καθώς και χορωδία Ρουμάνων νέων. Στον Εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι πατέρες εκ της Ιεράς Μονής Καρακάλλου Αγίου Όρους και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Χριστοδούλου εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος καλωσόρισε με θερμότατους λόγους τους υψηλούς επισκέπτες και τόνισε τη χαρά της Πανηγύρεως, η οποία, όπως σημείωσε, γράφεται στην ιστορία ως η λαμπρότερη Πανήγυρις του Αγίου Μύρωνος στην Ενορία Γουλεδιανών με όλη αυτή την πανδαισία, την οποία βιώσαμε στον Εσπερινό. Ο Επίσκοπός μας παρεκάλεσε τον π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου να εκδιπλώσει το ειλητάριο της καρδιάς του και να είπει λόγον αγαθόν.

Ο π. Θεμιστοκλής, με εύληπτο, καρδιακό και εμπειρικό τρόπο, αναφέρθηκε στη ζωή μας μέσα στην Εκκλησία και στα μηνύματα του εν Αγίοις Πατρός ημών Μύρωνος, του Θαυματουργού, τονίζοντας ότι η Αγιότητα είναι υπόθεση όλων και ότι η Εκκλησία δεν παύει να αναδεικνύεται, άχρι συντελείας του αιώνος, Εργαστήριο Αγιότητος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και τη διανομή των ευλογιών, ακολούθησε πλούσια τράπεζα, από πλευράς της Ενορίας, προς τους επισκέπτες μας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον Εφημέριο της Ενορίας Γουλεδιανών, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Στέφανο Γκριγκόρα, και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την προετοιμασία της Πανηγύρεως, την δοχή και την αβραμιαία φιλοξενία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ