ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δήμος Αμαρίου: Ευχαριστίες για την αλληλεγγύη και τη στήριξη στις δύσκολες στιγμές

0

Τις βαθύτατες ευχαριστίες του προς τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας που επιχείρησαν στο τεράστιο έργο κατάσβεσης του πύρινου μετώπου που έπληξε τις τελευταίες μέρες τον Δήμο Αμαρίου και συνεχίζουν να βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, διατύπωσε με γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός.

Παράλληλα, ο κ. Μουρτζανός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την άμεση υποστήριξη που έλαβε ο Δήμος Αμαρίου από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου, τον Δήμο Φαιστού και τον Δήμο Αποκορώνου, εξήρωντας παράλληλα το έργο των εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας των εν λόγω Δήμων, της ομάδας πολιτικής προστασίας Ρεθύμνου ΕΝΑ και αμαριωτών και όχι μόνο εθελοντών, με ιδιωτικά οχήματα και τρακτέρ με βυτία, που συνέβαλαν στο έργο της κατάσβεσης και της επιτήρησης.

Τέλος, ο Δήμαρχος Αμαρίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν η Ιερά Μητρόπολή Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων και το Πολιτιστικό & Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου «Άγιος Νεκτάριος», το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου – Χανιών, η εταιρεία Gerakari Lamasat | Γιάννης Γενεράλης, ο όμιλος Grecotel και μια σειρά άλλων φορέων, εταιριών και συλλόγων που συνέβαλαν στη μεταφορά, τη φιλοξενία και τη σίτιση, την υγειονομική φροντίδα και την διαρκή υποστήριξη τόσο των πολιτών που κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, όσο και προς των δυνάμεων κατάσβεσης και επιτήρησης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ως Αμαριώτες νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε, για άλλη μια φορά, δημόσια, τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ένα πρωτόγνωρης έκτασης και δύναμης πύρινο μέτωπο το οποίο σάρωσε την περιοχή μας, αφήνοντας πίσω του εκτεταμένες καταστροφές στις Δημοτικές Κοινότητες Αγίας Παρασκευής, Αγίου Ιωάννη, Άνω Μέρους, Αποδούλου, Νίθαυρης και Πλατάνου.

Παράλληλα, εκ μέρους του Δήμου Αμαρίου, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας προς τους Δήμους Αγίου Βασιλείου, Φαιστού και Αποκορώνου για την άμεση υποστήριξη που προσέφεραν, καθώς και προς τις εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας των εν λόγω Δήμων, την ομάδα πολιτικής προστασίας Ρεθύμνου ΕΝΑ και τους εκατοντάδες εθελοντές από το Αμάρι και τις γύρω περιοχές, οι οποίοι με ιδιωτικά οχήματα και τρακτέρ με βυτία συνέβαλαν αποφασιστικά στο έργο της κατάσβεσης και της επιτήρησης κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων ημερών.

Τέλος, δεν μπορούμε να παραλείψουμε την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν η Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, το Πολιτιστικό & Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου «Άγιος Νεκτάριος», το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου – Χανίων, το Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής, το ΕΚΑΒ, τον Ερυθρό Σταυρό, το Στρατόπεδο 699 ΠΑΠ στο Τυμπάκι, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου, η εταιρεία Gerakari Lamasat | Γιάννης Γενεράλης, ο όμιλος Grecotel, ο όμιλος Hapimag Resort Damnoni, το ξενοδοχείο Kalypso Cretan Village Resort & Spa, το ξενοδοχείο Alianthos Garden Hotel, η εταιρεία Creta Farms, οι Ελληνικές Φάρμες - Hellenic Farms, η εταιρεία ΖΑΡΟΣ Α.Ε., η εταιρεία ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ, ο Ο.ΚΑ.ΝΑ., ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η εταιρεία Super Market Χαλκιαδάκης Α.Ε., η εταιρία ΠΕΡΝΙΕΝΤΑΚΗΣ Δ. ΑΕΒΕ, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αμαρίου, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ρεθύμνης, το Αρτοποιείο Μανωλακάκης Δημήτρης,  το Super Market Κ. Κουτελιδάκης, η ταβέρνα ΑΨΙΔΑ στο Γερακάρι, η επιχείρηση Sigma Creta Stefanakis, η επιχείρηση του κ. Μπιτσακάκη Ιορδάνη, η επιχείρηση του κ. Μουρτζανού Χριστόφορου, η επιχείρηση Ζωοτροφές Καπετανάκης,  η επιχείρηση ΑΦΟΙ Πρωτογεράκη στο Τυμπάκι, η επιχείρηση του Μαρίνου Σταυρουλάκη, καθώς και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Φουρφουρά, Τυμπακίου, Κουρουτών, Παντάνασσας, Άνω Μέρους, Κρουσώνα, Πλατάνου, Νίθαυρης, Αποδούλου, Αγίου Ιωάννη, Πλατανιών, Αμνάτου, Κούμων, Σελλίου και Φρατί.

Είναι ευτύχημα ότι η διάθεση για προσφορά διαρκώς αυξάνεται και η λίστα αυτή το επόμενο διάστημα αναμένεται να μεγαλώσει καθώς ήδη αναμένουμε σημαντικές δωρεές από μια σειρά επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ζωοτροφών και όχι μόνο. Η συνεισφορά αυτών των ανθρώπων μας γεμίζει δύναμη και ελπίδα για την αποκατάσταση των ζημιών και την αναγέννηση του τόπου μας».  

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ