ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΙΛΕΡ στον δήμαρχο

0

  Αντιπροσωπεία του νέου Δ.Σ. της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Ρεθύμνου δέχθηκε την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης.

  Εκ μέρους της Ι.Λ.Ε.Ρ. συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Μανούσος Κλάδος, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Δερεδάκης, ο Γραμματέας κ. Γρηγόρης Παπαδοπετράκης, ο Ταμίας κ. Κώστας Ράλλης και τα μέλη κ.κ. Βασίλης Σιμιτζής και Στέλιος Καλογεράκης.

  Ο κ. Δήμαρχος ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων που ετοιμάζει η Ι.Λ.Ε.Ρ. με έμφαση στην επιστημονική ημερίδα για την ιστορία των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Ρεθύμνου, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο. Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε την έμπρακτη υποστήριξη της διοργάνωσης αυτής από τον Δήμο Ρεθύμνης καθώς συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την μαρτυρική τελείωση τους.

 Παράλληλα αντάλλαξαν απόψεις και προτάσεις για σειρά ζητημάτων όπως η επανέκδοση του επιστημονικού περιοδικού «Κρητολογικά Γράμματα» και η συνεργασία τους για τα επόμενα χρόνια με στόχο την από κοινού συμβολή στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και λαογραφίας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ