ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση Δημάρχου Ρεθύμνης με εκπροσώπους Συλλόγου Κρητών Μελβούρνης

0

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του αντιπροσωπεία του Συλλόγου Κρητών Μελβούρνης, αποτελούμενη από τους Ρεθεμνιώτες της ελληνικής παροικίας στην μεγάλη πόλη της Αυστραλίας κ.κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη και Νικόλαο Μαρκογιαννάκη.

Για ακόμα μια φορά ο Δήμαρχος Ρεθύμνης έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική παροικία της Μελβούρνης και είχε την χαρά να συζητήσει με τους εκπροσώπους της, τις σημαντικές δραστηριότητες που αναπτύσσουν οι Κρήτες και οι Κρήσσες τριών γενεών που ζουν και εργάζονται εκεί.

Μάλιστα δέχθηκε για ακόμα μια φορά πρόσκληση να υλοποιήσει την υπόσχεση του και να επισκεφθεί την Κρητική παροικία της περιοχής. Επισημάνθηκε, μάλιστα από πλευράς του Συλλόγου Κρητών, ότι θα είναι η πρώτη φορά που Δήμαρχος Ρεθύμνης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Μελβούρνη, γεγονός, που θεωρείται ιστορικής σημασίας, ειδικά για τους Ρεθεμνιώτες της εκεί διασποράς. Ο κ. Δήμαρχος δεσμεύθηκε να εκπληρώσει την υπόσχεση του, πιθανότατα τον προσεχές φθινόπωρο, οπότε ο Σύλλογος Κρητών Μελβούρνης πρόκειται να οργανώσει τιμητικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την θυσία των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Ρεθύμνου και παράλληλα για την επέτειο της Αρκαδικής εθελοθυσίας.

Επιπλέον, συζητήθηκε εκτενώς η πορεία των έργων δημιουργίας του Μουσείου Μάχης Κρήτης στο Άδελε, το οποίο βαίνει προς ολοκλήρωση. Ο Σύλλογος Κρητών Μελβούρνης έχει ήδη παραδώσει σημαντικά ιστορικά κειμήλια που θα κοσμήσουν το μουσείο ενώ συνεχίζει να συγκεντρώνει νέα συλλεκτικά τεκμήρια της συμβολής των Αυστραλών πολεμιστών στην θρυλική Μάχη της Κρήτης, που επίσης θα εκτεθούν στις προθήκες του μουσείου.

Μάλιστα, ως ένδειξη σεβασμού αλλά και της έμπρακτης συμβολής των Κρητών της Αυστραλίας στην δημιουργία του Μουσείου Μάχης Κρήτης στο Άδελε, η αντιπροσωπεία της Μελβούρνης παρέδωσε επίσημα στον κ. Δήμαρχο την σημαία της Αυστραλίας, η οποία θα αναρτηθεί μαζί με την Ελληνική σημαία στο κτίριο του μουσείου.

Ο κ. Μαρινάκης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Τσουρδαλάκη και τον κ. Μαρκογιαννάκη για την στενή σχέση τους και την υποστήριξη που παράσχουν στο Ρέθυμνο και επισήμανε πως η συνεργασία τους θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και δημιουργικά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ