ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Σταύρος Τζεδάκης για την πανώλη: «Δεν έχουμε χρόνο για εφησυχασμό - Κερδίσαμε την πρώτη μάχη και πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες»

0

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Σταύρος Τζεδάκης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανώλη των αιγοπροβάτων, η οποία έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κτηνοτρόφους και τις αρμόδιες αρχές της Κρήτης

Σύμφωνα με τον κ. Τζεδάκη, τα τελευταία δείγματα που εστάλησαν για ανάλυση από τις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου, βγήκαν όλα αρνητικά. Αυτή η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική και αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των μέτρων και των ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. «Αυτό είναι το αποτέλεσμα που είχαν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, πάνω απ’ όλα οι κτηνοτρόφοι και οι παραγωγοί έδειξαν μεγάλο ζήλο για τους ελέγχους, τηρώντας παράλληλα όλα τα μέτρα προστασίας που χρειάζονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο Αντιπεριφερειάρχης προειδοποίησε πως η μάχη δεν έχει τελειώσει. «Δεν έχουμε χρόνο για εφησυχασμό, κερδίσαμε την πρώτη μάχη και πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να μην έχουμε εξάπλωση της νόσου», τόνισε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεχούς επαγρύπνησης.

Αναφερόμενος στο θέμα των σφαγείων, ο κ. Τζεδάκης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης έχει ζητήσει το άνοιγμά τους από τις 16 Αυγούστου, με αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας. «Όταν με ασφαλή τρόπο οδηγήσουμε τα ζώα στους ελέγχους, έχουμε σύγχρονα μέσα και με άψογη συνεργασία από τους κτηνοτρόφους. Πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν κλειστά, πρέπει να ξανακινήσει η αγορά», είπε, αναδεικνύοντας την ανάγκη για την άμεση επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων στον τομέα της κτηνοτροφίας.

Τέλος, ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα το άνοιγμα των σφαγείων, ζητώντας από το Υπουργείο την άμεση έγκριση για να προχωρήσει η διαδικασία στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ