ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκπρόσωποι του συλλόγου Alsace – Crete επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Ρεθύμνου

0

 Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης είχε την χαρά ακόμα μιας συνεργασίας με τους εκπροσώπους του συλλόγου Alsace – Crete, δηλαδή Γάλλων από την Αλσατία που ζουν στην Κρήτη και αναπτύσσουν σημαντικές δραστηριότητες πολιτιστικούς χαρακτήρα, οι οποίες συμβάλουν στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών.

Στην αντιπροσωπεία του συλλόγου συμμετείχαν ο κ. Jean Claude Schewendeman  και οι κυρίες Matilde Cordero και Therese Van Ginkel, θερμοί φίλοι του Ρεθύμνου που έχουν συνεργαστεί στενά με τον Δήμο μας τα προηγούμενα χρόνια στην ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων και στην προβολή του του Ρεθύμνου και της Κρήτης στην Γαλλία. Χαρακτηριστική ήταν η συμβολή τους στην μεγάλη διοργάνωση παρουσίασης της κουλτούρας και του τουριστικού προορισμού μας, σε ειδική έκθεση που είχε οργανωθεί για αυτό το σκοπό στο Στρασβούργο το 2012, όπου το Ρέθυμνο ήταν τιμώμενη πόλη του Δήμου Στρασβούργου.

 Στην προκείμενη περίπτωση συζητήθηκε η προώθηση μιας νέας συνεργασίας πολιτιστικού ενδιαφέροντος, καθώς η χορωδία «Μελω #» που εδρεύει στο Στρασβούργο θα ταξιδέψει στο Ρέθυμνο για να παρουσιάσει ελληνική μουσική και τραγούδια. Για το σκοπό αυτό θα συνεργαστεί με αντίστοιχα μουσικά σχήματα του Δήμου Ρεθύμνης και θα δώσουν κοινή συναυλία στο Ρέθυμνο, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης απεύθυνε για ακόμα μια φορά θερμές ευχαριστίες στους «Κρήτες» φίλους από την Αλσατία της Γαλλίας και εξέφρασε τα αντίστοιχα αισθήματα φιλίας και εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας προς αυτούς.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ