ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ενημέρωση Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου ρεθύμνης για την εγγραφή παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΔΑΠ

0

 Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ρεθύμνης ενημερώνει τους συμπολίτες γονείς παιδιών που επιθυμούν να φιλοξενηθούν σε Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ ου Δήμου Ρεθύμνης την επερχόμενη σχολική χρονιά για τη διαδικασία που οφείλουν ν’  ακολουθήσουν εφεξής.  

Ειδικότερα, στην ενημερωτική   επιστολή που απευθύνει στους γονείς, η Κοινωνική Υπηρεσία αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί γονείς,

Με αφορμή τη σημερινή  (20.08.2024) έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων από την  ΕΕΤΑΑ, παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι   το σύστημα  ηλεκτρονικής κατάθεσης των δικαιολογητικών είναι ανοικτό προκειμένου να υποβάλλετε:

1) Το VOUCHER,

2) Την αίτηση από την ΕΕΤΑΑ, εφόσον δεν είστε κάτοχος Voucher αλλά δικαιούστε,

3) Την Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.) ή εναλλακτικά τον Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης από το ΕΦΚΑ με τα ένσημα των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2024 για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα εφόσον έχουν υποβάλλει Υπεύθυνη Δήλωση ότι θα τα υποβάλλουν.

4) Το βιβλιάριο υγείας των ανεμβολίαστων ή μη επαρκώς εμβολιασμένων παιδιών και εκ νέου το Ατομικό Δελτίο Υγείας τους υπογεγραμμένο από τον Παιδίατρο, εφόσον αυτά εμβολιάστηκαν,

5) Το Εκκαθαριστικό και την Ενημέρωση Εισοδημάτων Δαπανών, εφόσον αυτό δεν είχε υποβληθεί εντός της προθεσμίας και είχε υποβληθεί Υπεύθυνη Δήλωση ότι θα προσκομισθεί.

6) Τις Βεβαιώσεις από τα ΚΕΠΑ, εφόσον είχε υποβληθεί Υπεύθυνη Δήλωση εντός της προθεσμίας, ότι θα προσκομισθεί .

Επιπλέον, παρακαλούμε να υποβάλλετε τυχόν δικαιολογητικά για τα οποία είχε σταλεί e-mail έως και 10.07.2024, με τα οποία δηλώνατε αδυναμία υποβολής τους λόγω τεχνικού προβλήματος ή άλλα εξειδικευμένα θέματα για τα οποία δεν είχαν απαντηθεί στο e-mail .

Για την επαρκέστερη ενημέρωσή σας και τον καλύτερο προγραμματισμό σας, θέτουμε στη διάθεσή σας το χρονοδιάγραμμα της προβλεπόμενης διαδικασίας, την οποία θα ακολουθήσει η Υπηρεσία :

  • Από τις 20 Αυγούστου έως και τα μεσάνυχτα (ώρα 23:59)  της  23ης  Αυγούστου  2024,  το σύστημα θα δέχεται τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παραπάνω.
  • Από 24 έως  28  Αυγούστου  2024  θα διενεργηθεί ο τελικός έλεγχος τους.
  • Στις 30 Αυγούστου  2024   θα εκδοθούν οι Οριστικοί Πίνακες αφού εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου και  θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνης αλλά  και σε κάθε δομή ξεχωριστά.
  • Στις 2 Σεπτεμβρίου 2024,  οι  γονείς με τα παιδιά θα μπορούν να πηγαίνουν στον Παιδικό  Σταθμό ή το Κ.Δ.Α.Π στο οποίο επιλέχθηκαν προκειμένου να ξεκινήσουν τη διαδικασία φιλοξενίας τους.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ΔΡ Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα και τα στελέχη της Κοινωνικής  Υπηρεσίας  και των δομών της,  εύχονται σε όλους τους αιτούντες γονείς  Καλή Επιτυχία

και στους μικρούς  μας συμπολίτες  μια  υγιή, χαρούμενη και δημιουργική σχολική χρονιά!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ