ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης συμμετείχε στις εργασίες της Διευρυμένης Συνεδρίασης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στη Φλώρινα

0

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης συμμετείχε  στις εργασίες της Διευρυμένης Συνεδρίασης της ΚΕΕΕ στη Φλώρινα, με αφορμή τα 90 χρόνια του Επιμελητηρίου, για τις γενέθλιες εκδηλώσεις, αλλά και για τις εργασίες της Διευρυμένης Συνεδρίασης της ΚΕΕΕ.

Ο προεδρεύων της Συνεδρίασης και A΄ Αντιπροέδρος της ΚΕΕΕ, Ιορδάνης Τσώτσος, υπογράμμισε την αξιόλογη δράση του Επιμελητηρίου Φλώρινας αλλά και συλλήβδην τη σημαίνουσα θέση που κατέχουν τα Επιμελητήρια και οι επιχειρήσεις στη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, σε δύσκολες οικονομικές, κοινωνικές και γεωπολιτικές συγκυρίες.«Ως Επιμελητήρια, δυνάμεθα -χωρίς αντιδικίες- να κάνουμε εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση ώστε να δοθούν λύσεις  σε παθογένειες που χρονίζουν. Έχουμε τη γνώση. Όσοι διοικούν πρέπει να ακούσουν τις θέσεις που διατυπώνουμε και τις προτάσεις που καταθέτουμε» υπογράμμισε ο κ. Τσώτσος.

Από τη Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕΕ, ο υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Δημοσίων Σχέσεων, Στέφανος Γεωργιάδης, μίλησε για την επισιτιστική κρίση ως συνέπεια της κλιματικής κρίσης αλλά και τη γεωπολιτική ανασφάλεια λόγω των πολέμων στις γείτονες χώρες και τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεάσουν την καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων. Παρέστησαν, ακόμη, ο διευθυντής της ΚΕΕΕ, Βασίλης Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΣΥΕ,Μιχάλης Γιάγκας, ενώ το συντονισμό των εργασιών είχε αναλάβει ο γενικός γραμματέας της ΚΕΕΕ, Παναγιώτης Αγνιάδης.

Το Επιμελητηριο Ρεθύμνης,  εκπροσωπήθηκε   από τον Πρόεδρο του, κ. Γιώργο Γιακουμάκη ο οποίος και  συμμετείχε στις εργασίες της συνεδρίασης παρουσιάζοντας ζητήματα επιχειρηματικής επικαιρότητας που  αφορούν στις επιχειρήσεις του Ρεθύμνου και της Κρήτης, με εστίαση στην πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σάββας Σαπαλίδης, στην ομιλία του, ευχαρίστησε θερμά όσους προσήλθαν και αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία και στις αναπτυξιακές δράσεις του Επιμελητηρίου, ενώ ακολούθησαν ομιλίες για τη σύζευξη ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και τοπικής επιχειρηματικότητας και το μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ