ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

22η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στο Ρέθυμνο: Εντυπωσιακή η παρέλαση με τη φλόγα της Αγάπης

0

 Το μήνυμα απλό και ηχηρό: Η προσφορά στο συνάνθρωπο και η αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας

Εκατοντάδες πολίτες κρατώντας αναμμένες λαμπάδες φώτισαν τους δρόμους του Ρεθύμνου, στα πλαίσια της 22ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών του νομού.

Η Φλόγα της Αγάπης έφτασε στο Ρέθυμνο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στα πλαίσια της 22ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών του νομού, με πλήθος κόσμου να γεμίζει τους δρόμους της πόλης συνοδεύοντας τη φλόγα με μικρές λαμπάδες που σχημάτισαν μια μοναδική εικόνα στα γραφικά στενά του Ρεθύμνου. Στόχος της προσπάθειας να αναδειχθεί η αξία του εθελοντισμού και να σταλεί το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, προσφέροντας βοήθεια στους συνανθρώπους μας με μόλις 10 λεπτά από το χρόνο μας.

Το μήνυμα απλό και ηχηρό: Η προσφορά στο συνάνθρωπο και η αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας δεν κοιτάζουν ηλικία και σύνορα και αποτελούν το πολυτιμότερο αγαθό.

Η τελετή αφής της Φλόγας της Αγάπης πραγματοποιήθηκε στις Μέλαμπες Δήμου Αγίου Βασιλείου και έφτασε στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, εκκινώντας την πομπή των λαμπαδηδρόμων, με την τελετή λήξης και το άναμμα του βωμού να λαμβάνει χώρα στην πλατεία του Ιερού Ναού των Τεσσάρων Μαρτύρων σε κλίμα συγκίνησης, τιμώντας παράλληλα και τα 200 χρόνια από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου “Δότες Ζωής”, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου και τους “Κουρήτες”. Η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από τον Σήφη και τον Γιάννη Τσουρδαλάκη με τα συγκροτήματά τους.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ