ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΕΛΜΕ Ρεθυμνου: Συγχωνεύσεις τμημάτων σε πληροφορική και τεχνολογία;

0

 «Αξιότιμε κ. Προϊστάμενε ΔΔΕ Ρεθύμνου,

με δυσάρεστη έκπληξη  πληροφορηθήκαμε από τον σύλλογο διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου πως η Υπηρεσία σας δεν προχώρησε στον διαχωρισμό των τμημάτων Πληροφορικής και Τεχνολογίας του εν λόγω σχολείου, αγνοώντας τους κανονισμούς ασφαλείας που η νομοθεσία επιβάλλει αλλά καθιστώντας και πρακτικά αδύνατη την εύρυθμη διεξαγωγή των δύο μαθημάτων.

Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου ζητάμε να μας πληροφορήσετε:

α) Αν η ενημέρωση που λάβαμε ευσταθεί και, αν ναι, βάσει ποιου κανονιστικού και παιδαγωγικού πλαισίου κάνατε την επιλογή σας.

β) Αν η συγκεκριμένη επιλογή αφορά και άλλα σχολεία και επεκτείνεται στα μαθήματα Γαλλικών και Γερμανικών.

Σε μια πόλη που όχι πολύ καιρό πριν είχαμε καταγεγραμμένα περιστατικά, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, εργατικών ατυχημάτων εκπαιδευτικών, η παράκαμψη των κανόνων ασφαλείας προκειμένου να εξυπηρετηθεί η πολιτική «εξοικονόμησης» προσωπικού από την πλευρά του υπουργείου είναι καταδικαστέα και δεν θα γίνει αποδεκτή.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καλεί:

α) Τις διευθύνσεις και τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων που τυχόν αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις να ενημερώσουν το σωματείο.

β) Τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις στην ΠΔΕ και στη ΔΔΕ Ρεθύμνου την Τετάρτη 4/9, ώρα 13.30 για να εμποδίσουμε την εφαρμογή της εγκυκλίου του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις τμημάτων και μετακινήσεις μαθητών»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ