ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής έθεσε υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά

0

Γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε στο Ρέθυμνο το μεσημέρι της Κυριακής, λόγω της άμεσης κινητοποίησης πυροσβεστικών δυνάμεων, παρά το γεγονός ότι στο δύσβατο σημείο όπου ξεκίνησε, έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 52 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου της 3ης ΕΜΟΔΕ, 19 οχήματα και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα, τα οποία έσπευσαν στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, στην περιοχή Κοξαρέ και γρήγορα έθεσαν την Πυρκαγιά σε πλήρη έλεγχο.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης έδωσαν επίσης το παρόν Τμήματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και του Δήμου Αγίου Βασιλείου, όπως επίσης και ομάδες εθελοντών, που βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, μαζί με κατοίκους.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων ο Εντεταλμένος Περιφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Σαρρής σημείωσε, ότι «η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων -εναέριων και επίγειων- των ομάδων πολιτικής προστασίας και εθελοντών, επέτρεψε να τεθεί η φωτιά γρήγορα υπό έλεγχο, παρά το γεγονός ότι είχε ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο και έπνεαν ισχυροί άνεμοι».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ