ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Θέσεις συνδυασμού «Μαζί για την αλλαγή» για το Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Σεπτεμβρίου 2024

0

Με βασική αρχή ότι δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να ζητάμε απλά και άλλο χρόνο για προβλήματα του χθες,  σταχυολογούμε τις βασικές τοποθετήσεις – παρεμβάσεις του συνδυασμού «Μαζί για την αλλαγή»  στην δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης της 9ης  Σεπτεμβρίου 2024.

ΜΕΡΟΣ 1Ο : ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ Α) ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ

Καταδικάζουμε ρητά και χωρίς αστερίσκους τα οποία συμβάντα βίας στην πόλη μας.
Στην πόλη της φιλοξενίας ,των γραμμάτων και των τεχνών τέτοια φαινόμενα βίας σε βάρος κατοίκων αλλά και επισκεπτών, δυσφημούν την πόλη μας.

Χρειάζεται αστυνόμευση τόσο στην παλιά όσο και στη νέα πόλη , με δεδομένο ότι οι κάτοικοι που μένουν εδώ πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Οι νέοι μας που βγαίνουν να διασκεδάσουν πρέπει και να νιώθουν και κυρίως να  είναι ασφαλείς.
Στο επεισόδιο με τον ξένο επισκέπτη θεωρούμε  ότι θα πρέπει να δηλώσουμε τη συμπαράσταση μας και σαν τμήμα τουρισμού να γίνουν ενέργειες ώστε να ενδιαφερθούμε για την πορεία της υγείας του παθόντα.
και να καταδικάσουμε τέτοια φαινόμενα βίας .

ΘΕΜΑ Β) ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

«ΚΑΙ ΤΩΡΑ  ΤΙ»; Ερώτημα που βασανίζει γονείς γιατί αυτή τη χρονιά  δεν υπάρχει μέριμνα για  κάλυψη αναγκών σε  νοσηλεύτριες στα Δημοτικά Σχολεία, όπου πηγαίνουν   παιδιά  με διαβητικό ιστορικό.  Η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση αγωνιά και εκείνη με τη σειρά της και διερευνά τι μέλει γενέσθαι. Παίζει μεγάλο ρόλο σε ποια θέση στην λίστα είναι το σχολείο στο οποίο πηγαίνει το παιδί. Στα παιδιά που έχουν διαβητικό ιστορικό η μέτρηση ζαχάρου στο αίμα παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υγείας τους . Ανά πάσα ώρα και στιγμή το παιδί μπορεί να πέσει σε υπογλυκαιμία αν παραλείψει την μέτρηση ενώ αισθάνεται συμπτώματα . Υπάρχει ο κίνδυνος  να πέσει σε κώμα αν δεν υπάρξει η ανάλογη αντίδραση . Τα  υψηλά ζάχαρα στο αίμα  επιφέρουν  κίνδυνο να πάθει ζημιά το συκώτι ή να επέλθει μέχρι και  τύφλωση. Οι δάσκαλοι έχουν γνώση της κατάστασης σε κάθε σχολείο περιστατικών μαθητών που πάσχουν από αυτό. Θέσαμε  στο Σώμα το θέμα της μη έγκαιρης εξασφάλισης νοσηλευτριών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης   που θα μεριμνήσουν για την υγεία των παιδιών αυτών κατά τη διάρκεια μαθημάτων στα σχολεία .  Κυρίως ο κ Αντιδήμαρχος Παιδείας αφού γίνει κοινωνός του προβλήματος  να συζητήσει με τους υπευθύνους της  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το αρμόδιο Υπουργείο προς εξεύρεση λύσης .

ΘΕΜΑ Γ) ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Επισκεφτήκαμε το  νέο 16 δημοτικό σχολείο και η αλήθεια είναι ότι αποτελεί για την παιδεία και τις ανάγκες της μεγάλη ανάσα σε σχολική δομή . Η συνεισφορά και το πείσμα των εκπαιδευτικών για τη δημιουργία νέας δομής έπιασε τόπο μετά από χρόνια, μεγάλους αγώνες και σχεδιασμό. Παρατηρήσαμε ότι διαβάσεις έχουν γίνει έξω από το σχολείο όπως και το 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνης. Όμως στο 15 Δημοτικό σχολείο ,στο 10ο νηπιαγωγείο που είναι σε άμεση γειτνίαση καθώς και σε άλλα σχολεία    δεν έχουν πραγματοποιηθεί νέες διαγραμμίσεις στις διαβάσεις  . Διατυπώθηκε το ερώτημα όμως απάντηση δεν λάβαμε  στο αν έγιναν επιλεκτικά οι διαγραμμίσεις στις διαβάσεις που αφορούν σχολεία.

Με βάση τα παραπάνω το επόμενο διάστημα θα προτείνουμε σχετικά με τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Παιδεία και την Υγεία  στην πόλη, να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα που θα απασχολήσει τη συνεδρίαση να είναι: 1. «Συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης για τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνου». 2. Πως ο Δήμος θα συμβάλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ