ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ολοκληρώθηκε η διημερίδα για την αξιολόγηση του ολιστικού προγράμματος της ΔΕΥΑΡ

0

          Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η διημερίδα του Δήμου Ρεθύμνης για την αξιολόγηση του ολιστικού προγράμματος της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. που αφορά στην διαχείριση υδάτων και αστικών λυμάτων συνολικού προϋπολογισμού  95 εκατομμυρίων ευρώ.

         Κατά τη διάρκεια των εργασιών της 2ης ημέρας έγινε ανταλλαγή απόψεων και σε αρκετά σημεία ζητήθηκαν διευκρινίσεις από την ομάδα των Jaspers, που βρέθηκαν στο Ρέθυμνο για την αξιολόγηση της πρότασης της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.  Υπήρξε δε, παρέμβαση από τους εκπρόσωπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν στα διαδικαστικά και τεχνοκρατικά ζητήματα που απαιτούνται για την προώθηση της πρότασης.

        Από πλευράς Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. παρασχέθηκαν τα στοιχεία, δόθηκαν οι απαντήσεις στα ερωτήματα που ετέθησαν και αποσαφηνίστηκαν λεπτομέρειες, όπως ακριβώς ζήτησαν οι τεχνοκράτες της Κομισιόν.

        Στο τέλος της συζήτησης συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα προκειμένου το σχέδιο υλοποίησης της ολιστικής διαχείρισης του κύκλου του νερού να ξεκινήσει να υλοποιείται το συντομότερο δυνατό. Προς την κατεύθυνση αυτή ήταν μάλιστα η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Νίκου Κουντούρογλου, ο οποίος για ακόμα μια φορά επισήμανε πως με το σχέδιο αυτό, ο Δήμος Ρεθύμνης «ανοίγει δρόμους» για τους λοιπούς δήμους της χώρας και γίνεται «πιλότος» αντίστοιχων «πιλοτικών έργων».

        Εκ μέρους του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη αλλά και των στελεχών της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. διαπιστώθηκε ότι οι εκπρόσωποι των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων της Ε.Ε. κράτησαν θετική στάση και αποδέχθηκαν τις βασικές αρχές του σχεδιασμού που τους παρουσιάστηκε.

       Παράλληλα έγινε κατανοητή η θέληση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών να δοθεί προτεραιότητα στο ολιστικό σχέδιο διαχείρισης υδάτων και λυμάτων, όπως κατατέθηκε από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρεθύμνου, και μάλιστα στην κατεύθυνση να προχωρήσει η γρήγορη υλοποίηση των έργων, ώστε η συγκεκριμένη παρέμβαση να λειτουργήσει πιλοτικά για τα ολιστικά σχέδια των υπολοίπων περιοχών της Ελλάδας.

     Στις σημερινές εργασίες παρευρέθηκαν όπως και χθες τα μέλη της ομάδας των τεχνικών συμβούλων της Κομισιόν, οι λεγόμενοι "Jaspers", το στέλεχος του τμήματος αξιολόγησης της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΚΑ κ. Βασίλη Κλωτσοτήρας, η εκπρόσωπος της κεντρικής διαχειριστικής αρχής υποστήριξης του ΕΣΠΑ κ. Χρυσούλα Κουτσαυτάκη ενώ μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης συμμετείχε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  κ. Νίκος Κουντούρογλου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ