ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στις κάλπες για ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

0

Όλα είναι έτοιμα για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ που θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή.

Και μπορεί το αντικείμενο να είναι η εκλογή του επόμενου προέδρου του κόμματος, όμως το ζήτημα της συμμετοχής των ψηφοφόρων αποτελεί στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ που επιθυμεί να αποδείξει πως είναι η ανερχόμενη πολιτική δύναμη που φιλοδοξεί να κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές και έχει ήδη πετύχει συσπείρωση της λαϊκής βάσης.

Υποψήφιοι για την θέση του Προέδρου με αλφαβητική σειρά είναι: Νίκος Ανδρουλάκης (νυν πρόεδρος), Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου,  Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης.

Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κινήματος Αλλαγής θα πραγματοποιηθούν σε δύο γύρους. Ο πρώτος αύριο. Ακολούθως για τους δύο πρώτους υποψηφίους σε ψήφους που θα προκύψουν από το τελικό αποτέλεσμα της αυριανής διαδικασίας, θα ακολουθήσει ο δεύτερος γύρος την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, οπότε και θα αναδειχθεί ο νέος Πρόεδρος του κόμματος. 

ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Τα τοπικά στελέχη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μπορούν να ψηφίσουν σε 14 κάλπες που θα στηθούν σε αντίστοιχα εκλογικά κέντρα της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, από δύο κάλπες θα στηθούν στο Μέγαρο της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου και  στο Λύκειο Περάματος Μυλοποτάμου ενώ από μία κάλπη θα βρίσκονται στο Δημαρχείο Ανωγείων, στο πρώην Δημαρχείο Γαράζου, στο πρώην Δημαρχείο Άδελε, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, στο Δημαρχείο Αγίας Φωτεινής, στο πρώην Δημαρχείο Φουρφουρά, στο πρώην Δημαρχείο Αθανάτου Ν. Φωκά, στο ΚΕΠ της Επισκοπής Λαππαίων, στο Δημαρχείο Σπηλίου και στο Δημοτικό Κατάστημα Πλακιά.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί και θα λήξει στις 7 το βράδυ με την κεντρική εκλογική επιτροπή του κόμματος να έχει δικαίωμα να δώσει παράταση αν χρειαστεί λόγω  αυξημένης προσέλευσης του κόσμου.

Κάθε ψηφοφόρος έχει δικαίωμα μόνο ενός σταυρού προτίμησης και για να ψηφίσει απαιτείται να έχει μαζί του έγγραφο ταυτοποίησης, όπως αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή νέου τύπου άδεια οδήγησης. Η συμμετοχή στην διαδικασία απαιτεί επίσης την καταβολή αντιτίμου 3 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εθνικούς καταλόγους καθώς και όσοι γεννήθηκαν το 2008 , δηλαδή, είναι 16 ετών. Στην περίπτωση των 16χρονων απαιτείται και βεβαίωση ΑΜΚΑ.

Στην περίπτωση των αλλοδαπών ψηφοφόρων απαιτείται να έχουν μαζί τους επιπλέον του εγγράφου ταυτότητας, και την άδεια νόμιμης παραμονής στην χώρα καθώς και βεβαίωση ΑΜΚΑ  ενώ όσοι έχουν Κυπριακή υπηκοότητα θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Κυπριακή ταυτότητα τους και επίσης βεβαίωση ΑΜΚΑ.

Αν κάποιος θέλει να εγγραφεί νέο μέλλος ή νέος φίλος, μπορεί να συμπληρώσει σχετικό αίτημα όταν προσέλθει στις κάλπες.

Στην αυριανή διαδικασία, λοιπόν, μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι το επιθυμούν. Στην δεύτερη Κυριακή, όμως, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο όσοι ψηφίσουν αύριο και μάλιστα χωρίς να υπάρχει δέσμευση του τόπου που άσκησαν πρώτη φορά το εκλογικό τους δικαίωμα. Δηλαδή, αύριο μπορεί κάποιος να ψηφίσει στην Αθήνα αλλά την επόμενη Κυριακή θα μπορεί να ψηφίσει σε όποιο τόπο βρίσκεται και σε όποιο εκλογικό τμήμα τον βολεύει, καθώς οι κατάλογοι των ψηφισάντων θα βρίσκονται σε ηλεκτρονική μορφή στην διάθεση των εφορευτικών επιτροπών.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Ν.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Με αφορμή τις εσωκομματικές διαδικασίες ο Γραμματέας της Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Αντωνίου, δήλωσε στην εφημερίδα «Ρέθεμνος», ότι «Στις εσωκομματικές εκλογές του 2021, με το ΠΑΣΟΚ να καταγράφεται εκλογικά και δημοσκοπικά γύρω στο 8%, στο Ρέθυμνο είχαμε συμμετοχή 4.278 ατόμων. Τώρα που το ΠΑΣΟΚ στο νόμο μας, σε επίπεδο εθνικών εκλογών αλλά και ευρωεκλογών, έχει καταγράψει ποσοστά κοντά στο 26%, οπότε επιθυμία και προσδοκία μας είναι η συμμετοχή του κόσμου να ξεπεράσει αυτή του 2021 και γιατί όχι, να ξεπεράσει τα 5.000 άτομα».

Ο ίδιος συμπλήρωσε, ότι «Όπως έχουν τονίσει όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι, αυτό που προέχει μετά τις 13 Οκτωβρίου είναι η ενότητα του χώρου. Να πορευτούμε όλοι μαζί, ώστε αυτό που σήμερα φαίνεται δημοσκοπικά και δείχνει το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα στην χώρα, να αποτυπωθεί και στην κοινωνία και επιτέλους το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει μια ξεκάθαρη και αξιόπιστη κυβερνητική επιλογή για τον κόσμο στις επόμενες εθνικές εκλογές, οπότε και αν αυτές προκύψουν».

«Ως χώρος βαδίζουμε με στέρεα και σταθερά βήματα. Ο κόσμος φαίνεται να ανταποκρίνεται και η συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές θα είναι ένα πολύ καλό δείγμα γραφής για να μπορέσουμε να αποδείξουμε, ότι το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα αλλάζει».

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ