ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Δύο ένοχοι που κρύβονται στο πιάτο μας

0

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος και η ζάχαρη, βασικά συστατικά της δυτικής διατροφής, θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από την έξαρση του καρκίνου του παχέος εντέρου σε νεότερες ηλικίες, σύμφωνα με τα ερευνητικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στο Σικάγο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θάνατοι από καρκίνο του παχέος εντέρου σε άτομα κάτω των 40 ετών αναμένεται να διπλασιαστούν έως το 2030, ενώ προβλέπεται να είναι η πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στους νέους μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή μελέτη, που εκπονήθηκε από την ερευνητική ομάδα της Cleveland Clinic, διερευνήθηκαν διαφορετικοί μεταβολίτες, οι ουσίες δηλαδή που δημιουργούνται στο σώμα όταν διασπώνται οι τροφές.

Η μελέτη εξέτασε 170 ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου, εκ των οποίων οι 66 ήταν ασθενείς νεαρής ηλικίας, κάτω δηλαδή των 50 ετών.

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος και η ζάχαρη, βασικά συστατικά της δυτικής διατροφής, θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από την έξαρση του καρκίνου του παχέος εντέρου σε νεότερες ηλικίες, σύμφωνα με τα ερευνητικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στο Σικάγο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θάνατοι από καρκίνο του παχέος εντέρου σε άτομα κάτω των 40 ετών αναμένεται να διπλασιαστούν έως το 2030, ενώ προβλέπεται να είναι η πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στους νέους μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή μελέτη, που εκπονήθηκε από την ερευνητική ομάδα της Cleveland Clinic, διερευνήθηκαν διαφορετικοί μεταβολίτες, οι ουσίες δηλαδή που δημιουργούνται στο σώμα όταν διασπώνται οι τροφές.

Η μελέτη εξέτασε 170 ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου, εκ των οποίων οι 66 ήταν ασθενείς νεαρής ηλικίας, κάτω δηλαδή των 50 ετών.
 

ygeiamou.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ