ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Προεκλογική συγκέντρωση ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο: «Το ΠΑΣΟΚ η λύση»

0

Την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στον Κήπο με καλεσμένο τον κ. Καρχιμάκη και παρόντες τους τέσσερις υποψηφίους του ψηφοδελτίου  στο νομό μας άνοιξε από το βήμα ο Δημήτρης Βαονάκης, γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου. Ο κ. Βαονάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ για τις τεράστιες «εγκληματικές» ευθύνες της την περίοδο που κυβέρνησε (2004-2009) και τις οποίες δεν αναγνώρισε. Κατέκρινε τις «σειρήνες του λαϊκισμού» Τσίπρα- Καμμένου, καθώς και τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κοιτάζει στα μάτια τον πολίτη, όντας ο καταλύτης στις αυριανές εξελίξεις, καθώς διαβαίνει το «στενό δύσβατο σοκάκι που οδηγεί στο ξέφωτο..», για να μην πάνε χαμένες οι μέχρι τώρα θυσίες του λαού. Έκλεισε, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους στο νομό μας.

Η κ. Μαρίλυ Αγγελιδάκη ήταν η πρώτη που πήρε το λόγο: «Κάναμε λάθη, τα αναγνωρίζουμε και τα ξεπερνάμε. Έχουμε όμως τη μόνη αξιόπιστη λύση για έξοδο της χώρας από την κρίση και τη χώρα της αναπτυξιακής προοπτικής» ανέφερε μεταξύ άλλων, η κ. Αγγελιδάκη, επισημαίνοντας πως με καθαρό μυαλό οι ψηφοφόροι θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες τους. «Αντιμετωπίζω και εγώ την κρίση και την ανασφάλεια γι’ αυτό και είμαι παρούσα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα χρειάζεται ενεργούς πολίτες. Σας ζητώ να γίνουμε όλοι μέρη της λύσης» τόνισε, ενώ επεσήμανε πως για την ανάπτυξη για το Ρέθυμνο προϋπόθεση είναι η από κοινού εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, κλείνοντας με το ότι το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του είναι η μόνη λύση για την «Ελλάδα της Ευρώπης».

Με τη σειρά της η κ. Άννα Ελευθεριάδου επεσήμανε πως «γίναμε όλοι μάρτυρες αυτών που τάζουν ανυπόστατα», αναφερόμενη στο παρελθόν και σε «αντιπάλους» προσθέτοντας πως «μπορεί η Ελλάδα να γίνει η χώρα των ανοιχτών μυαλών, των λογικών και άξιων ανθρώπων, να ξεπεράσει τον εαυτό της, παύοντας να είναι η Ελλάδα της διαφθοράς και του παρασιτισμού, των αυλοκολάκων και της λαμογιάς». Δήλωσε πως σε όλη την Ευρώπη το μοντέλο διακυβέρνησης προσανατολίζεται σε προγραμματικές συνεργασίες, πράγμα που τη βρίσκει σύμφωνη, πιστεύοντας ότι εκεί «οδηγούμαστε». «Να μην ψηφίσετε με το θυμικό, αλλά να ψηφίσετε με το μυαλό» επεσήμανε στο ρεθεμνιώτικο κοινό, εκφράζοντας και την άποψη πως οι ψήφοι σε λεγόμενες «επαναστατικές» δυνάμεις θα πάνε πραγματικά χαμένες.

Στη συνέχεια ο κ. Όθωνας άνοιξε το χαιρετισμό του, με επίθεση σε όσους μιλούσαν για το τέλος της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν είμαστε εδώ για να σηκώσουμε το λάβαρο ενός μνημονιακού ή αντιμνημονιακού αγώνα. Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε το λάβαρο της ευθύνης για την πατρίδα, της σοβαρότητας των θέσεων και των προτάσεων μας, το λάβαρο του μέτρου του πολιτικού λόγου, της αυτοπεποίθησης για τις δυνάμεις και τις δυνατότητες της χώρας μας, το λάβαρο ότι ναι, μπορούμε να πετύχουμε. Και θα σηκώσουμε ψηλά αυτό το λάβαρο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του προέδρου μας». Μίλησε για ένα σχέδιο ανασυγκρότησης που θα φέρει την αλλαγή και την ανατροπή στην οικονομία και τη κοινωνία, ενώ δήλωσε πως «οι εκλογές της Κυριακής δεν είναι μια ακόμα δημοσκόπηση. Η ψήφος των πολιτών θα έχει συγκεκριμένα και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα για την τύχη της χώρας», αναφερόμενος στη σημασία της ψήφου και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ που είναι η πιο αξιόπιστη από τις «άλλες».

Με το «αποδεικνύετε απόψε ότι έχετε ψυχή» άνοιξε ο κ. Παπακωνσταντής το χαιρετισμό του τονίζοντας τη δυσκολία σήμερα να δηλώνει κανείς ΠΑΣΟΚ και να πιστεύει στην πρόταση το κόμματος για έξοδο από την κρίση. Εξαπέλυσε επίθεση κατά των κυβερνήσεων της ΝΔ, ρωτώντας το ρεθεμνιώτικο κοινό πως γίνεται η Ελλάδα του 2004 των επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων και παλαιότερα της Ελλάδας που μπήκε στην ΟΝΕ να έχει φτάσει εδώ σήμερα. « Έχουμε αρχίσει να νιώθουμε ενοχές και να πιστεύουμε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνη για ό, τι συμβαίνει. Μετά το 2004 ανέλαβε ο κ. Καραμανλής, Αλήθεια, που είναι ο κ. Καραμανλής, που απολογήθηκε;», ανέφερε, αναγνωρίζοντας τις ευθύνες του κόμματος του για τη διετία 2007-2009 ως αντιπολίτευση, μιλώντας παράλληλα για «διάσωση από τα ερείπια» που παρέλαβε από τη ΝΔ μετά τις εκλογές του 2009 και ότι το ΠΑΣΟΚ επωμίστηκε ολόκληρο το πολιτικό κόστος. Το ζητούμενο σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντή είναι η βιώσιμη ανάπτυξη που δε θα στηρίζεται σε εξωτερικούς πόρους και ότι σε αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να σταθούν πρώτοι οι νέοι άνθρωποι.

Τέλος, ο κ. Καρχιμάκης στην ομιλία του τόνισε πως η κρίση δεν αφήνει περιθώρια για πειραματισμούς και ότι η επομένη των εκλογών θα πρέπει να έχει υπάρξει «ισχυρή- στιβαρή κυβέρνηση». «Επένδυσαν στο φόβο» δήλωσε αναφερόμενος στα «αντίπαλα δέη» απαντώντας τους πως «απέναντι στο φόβο αντιτείνουμε την ελπίδα» και ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το μνημόνιο για να μπορούν να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις κλπ. «Αν ρωτήσετε αυτούς που μιλούν ενάντια στο μνημόνιο, δεν ξέρουν τι είναι το μνημόνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την πίστη του πως μέσα σε τρία χρόνια το ΠΑΣΟΚ μπορεί μέσα σε τρία χρόνια με την εφαρμογή του προγράμματος του να «τραβήξει» τη χώρα από την κρίση. Στο μεταξύ, δεν έλειψε η αναφορά του στο «παλιό» ΠΑΣΟΚ, οδό που ακολούθησαν όλοι οι ομιλητές, με τον κ. Καρχιμάκη να κλείνει με την ευχή το ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο να κερδίσει με τα μεγαλύτερα ποσοστά από τους υπολοίπους νομούς της Κρήτης.

ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΟΥΔΑΚΗΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ