ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γαμοδάνεια, γαμοκάρτες, e-γαμο bank του Μιχάλη Τζανάκη

0

Απορώ πως οι πολυμήχανες τράπεζες δεν προσφέρουν ως «επενδυτικά» προϊόντα στους συντοπίτες καταθέτες τα «γαμοδάνεια»!!! Θα μπορούσαν ν’ αυξήσουν κατά πολύ τον κύκλο εργασιών τους, αλλά και τα μακροπρόθεσμα κέρδη τους, αν έδιναν τη δυνατότητα για χαμηλότοκο δανεισμό, προκειμένου οι Κρητικοί τους θερινούς μήνες να καλύπτουν τις «γαμήλιες» υποχρεώσεις τους.

Αν για παράδειγμα τον μήνα Ιούλιο προσκληθούν οι συμπολίτες μας σε 10 γαμο-βαφτίσεις (νούμερο απολύτως λογικό) αυτομάτως θέλουν το «χιλιαρικάκι» να είναι έτοιμο να εισέλθει σε λευκό φακελάκι κι αυτό με τη σειρά του να περιέλθει αφορολόγητο – απορώ πως ξέφυγαν τα «χαρίσματα» απ’ τα σαΐνια του υπουργείου-  στους τραπεζικούς λογαριασμούς των νεόνυμφων. Αν υπολογίσουμε πως τον ίδιο μήνα πρέπει να πληρώσουμε γύρω στους δεκαεπτά νέους φόρους των νέο-Οθωμανών «Ελλήνων» πολιτικών- φορομπηχτών, το δάνειο για τους πολίτες κρίνεται επιβεβλημένο.

Θα μου πείτε: είναι λογικό να δανειστούμε (και) για να παραστούμε σε γαμήλια τελετή, ή σε μυστήριο βάφτισης; Πολύ λογικότερο απ’ το να δανειστούμε για να πληρώνουμε τα ΕΕΤΗΔΕ και τα διάφορα «κέρατα» που επινοούν διάφοροι Στουρναροχαρδούβελοι!!! Στους γάμους κάνεις και γνωριμίες, τρως και το αμνοερίφιο μετά του έκτακτου, αν και ολίγον λιπαρού πιλαφιού, που θα το ζήλευαν και οι συγγραφείς του… Κορανίου, οι οποίοι περιγράφουν τη Μουσουλμανική «Εδέμ», ενώ ρίχνεις και κανένα Μαλεβιζιώτη για τη χώνεψη!!!

Για τη διευκόλυνση των «γαμοδανειοληπτών» θα μπορούσαν να εκδοθούν ειδικές πιστωτικές «γαμοκάρτες», αφού ούτως ή άλλως όλες οι κάρτες είναι λίγο γαμο-vises και γαμο-masters, αν κρίνουμε απ’ τα γαμο-επιτόκια που πληρώνουμε, 17%-19%.

Επιπλέον, θα μπορούσε να προβλεφθεί απ’ τα ευαγή τραπεζικά ιδρύματα να λειτουργήσει υπηρεσία e-γαμο bank,προκειμένου να μπαίνουν τα «χαρίσματα» on-line και να μην μπαίνει το ζευγάρι στη διαδικασία να στήνει σαν το μπάστακα, κάποιον με δίσκους, καλάθια και συναφή αποθηκευτικά σκεύη στο προαύλιο των εξωκλησίων, Μητροπόλεων ή Καθεδρικών ναών και να έχουν άπαντες το άγχος, αν το λευκό φακελάκι φτάσει στον τελικό προορισμό του. Αφήστε δε, που με το e-γαμο bank θα έβαζαν οι τράπεζες και μια μικρή προμήθεια, για την εξυπηρέτηση που κάνουν και θα είχαν πολλαπλά οφέλη!!!

Τέλος, θα μπορούσαν οι γαμο-τράπεζες που θα πρόσφεραν το συγκεκριμένο «επενδυτικό» προϊόν να διαφημίζονται δωρεάν, λίγο πριν κόψει το ζευγάρι την «παραδοσιακή» τούρτα και αρχίσει το αλληλο-τάισμα και η αλληλο-σαμπανιοποσία, να προβάλει ο προτζέκτορας στη γιγαντοοθόνη του κέντρου σκηνές του ζεύγους απ’ το παρελθόν, εναλλάξ με τις τελευταίες διαφημίσεις των ευαγών τραπεζικών ιδρυμάτων-χορηγών του γάμου!!!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ