ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκατοντάδες Γερμανοί επιλέγουν το φθινοπωρινό Ρέθυμνο

0

Κερδίζει έδαφος χρόνο με το χρόνο ο φθινοπωρινός τουρισμός στο Ρέθυμνο, καθώς μετά τους εκατοντάδες σκανδιναβούς που κατέλυσαν πέρυσι σε ξενοδοχεία του νομού, φέτος τη σκυτάλη παίρνουν γερμανοί τουρίστες, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους το Νοέμβριο.

Οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου μιλούν για το στοίχημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, το οποίο -όπως λένε- θα πρέπει πάση θυσία να κερδίσουν…

Μπορεί πέρυσι το Ρέθυμνο να έκανε τα πρώτα του δειλά βήματα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, φέτος όμως οι ξενοδόχοι του νομού έχουν πάρει πιο προσωπικά την υπόθεση που λέγεται "φθινοπωρινός τουρισμός".

Τα πρώτα στοιχεία του κλάδου δείχνουν ότι στη διάρκεια του Νοέμβρη και συγκεκριμένα μέχρι και τις 15 του μήνα -που θα κλείσουν και τα τελευταία ξενοδοχεία- θα υπάρξουν γύρω στις 5.500 διανυκτερεύσεις.

Οι ίδιοι αριθμοί αναφέρουν ότι το διάστημα από 3 έως 9 Νοεμβρίου τα δύο ξενοδοχεία της πόλης που θα παρατείνουν τη λειτουργία τους, θα φιλοξενήσουν γύρω στους 500 φθινοπωρινούς επισκέπτες που κατά κύριο λόγο θα είναι γερμανοί και βέλγοι, ενώ το πενθήμερο μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου στο ένα και μοναδικό ξενοδοχείο που θα παραμένει ανοικτό θα καταλύσουν γύρω στους 150 γερμανούς τουρίστες.

Πέρυσι στο νομό, η σεζόν επιμηκύνθηκε μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου καθώς τα τρία ξενοδοχεία που παρέμειναν ανοικτά μέχρι τότε φιλοξένησαν εκατοντάδες σκανδιναβούς επισκέπτες, που είχαν επιλέξει αποκλειστικά και μόνο το Ρέθυμνο για τις φθινοπωρινές τους διακοπές.

Το μικρό αυτό τουριστικό «κύμα» του φθινοπώρου έδωσε μια σημαντική ανάσα στην τοπική οικονομία, παρά το γεγονός ότι δεν καταγράφηκε καμία αύξηση του τζίρου των ξενοδοχείων που παρέμειναν ανοικτά για να φιλοξενήσουν τους εκατοντάδες τουρίστες.

Σε ότι αφορά στη σεζόν που σταδιακά ρίχνει την αυλαία της, τα στοιχεία δείχνουν αύξηση έως και 15% στις αφίξεις σε σχέση με πέρυσι, παρά το γεγονός ότι η αύξηση του τζίρου των ξενοδόχων δεν έφτασε το επιθυμητό όριο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ