ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Φάρμακα με το σταγονόμετρο λόγω ελλείψεων

0

Με το σταγονόμετρο διατίθενται το τελευταίο διάστημα στα φαρμακεία τα σκευάσματα κορτιζόνης, που πέρα από τις χρόνιες παθήσεις, είναι σωτήρια και για τις εποχιακές, όπως είναι το άσθμα και οι αλλεργίες.

Το αποτέλεσμα είναι εκατοντάδες πολίτες να ταλαιπωρούνται μέχρι να βρουν τα φάρμακά τους, ενώ στα όρια τους έχουν φτάσει και οι φαρμακοποιοί που ζητούν να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Αναλυτικότερα, σε είδος πολυτελείας έχουν μετατραπεί τελευταία δεκάδες σκευάσματα, που βρίσκονται σε έλλειψη και στα φαρμακεία του Ρεθύμνου.

Βασικότερο όλων είναι το φάρμακο της κορτιζόνης, που είναι σωτήριο και για τις εποχιακές παθήσεις, καθώς καλύπτει τις ανάγκες κυρίως στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

Οι εναπομείναντες ποσότητες αυτών των σκευασμάτων διατίθενται κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο στα φαρμακεία και κατ' επέκταση και στους ασθενείς που με απλά λόγια ταλαιπωρούνται.

Στο μεταξύ, σύσσωμοι οι φορείς διακίνησης φαρμάκων προειδοποιούν για νέες ελλείψεις σκευασμάτων που θα παρατηρηθούν σε περίπτωση μη  εξόφλησής τους από τον ΕΟΠΥΥ μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Οι εν λόγω φορείς ζητούν ακόμα και την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο μη εξόφλησης των παρόχων, για να μην  προκύψουν απροσδιόριστες και δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του ελληνικού λαού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ