ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεργασία με 3μελή αντιπροσωπεία του Συλλόγου «Αρχέλων» είχε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης

0

Εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία με 3μελή αντιπροσωπεία του Συλλόγου «Αρχέλων» είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης, στην οποία συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι τεχνικών έργων κ. Αλεφαντινός Μ. και Τουρισμού Μπιρλιράκη Π. καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Μαλάς Α. μαζί με το Διευθυντή της Επιχείρησης κ. Παπαδάκη Γ.

Στη διάρκεια της σύσκεψης διερευνήθηκαν τα πλαίσια της υφιστάμενης συνεργασίας μεταξύ Δήμου και «Αρχέλων», συζητήθηκαν θέματα επείγοντος χαρακτήρα, όπως η ολοκλήρωση του έργου των αντλιοστασίων και το αποχετευτικό του τ. Δήμου Αρκαδίου ενώ εκτενής κουβέντα έγινε για την περιβαλλοντική μελέτη, η οποία αφορά τους ύφαλους μόλους. Μάλιστα, ο Δήμος ζήτησε τη συνεργασία του Συλλόγου «Αρχέλων» ώστε το σημαντικό αυτό έργο να υλοποιηθεί με τη συναίνεσή τους και να αποφευχθούν, μετά την έγκρισή του, αντιδράσεις που ενδεχομένως να προκαλέσουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του.

Επισημάνθηκε η ανάγκη παρακολούθησης και διεκδίκησης των Προγραμμάτων Βιοποικιλότητας του νέου ΕΣΠΑ δεδομένου ότι ο κόλπος του Ρεθύμνου χρειάζεται συνολικό σχέδιο διαχείρισης μια και είναι ο μοναδικός βιότοπος της Κρήτης με τόσο έντονο οικολογικό ενδιαφέρον αφού φιλοξενεί τη χελώνα Καρέτα – Καρέτα.

Στο πλαίσιο της διευκόλυνσης του έργου του Συλλόγου «Αρχέλων», συμφωνήθηκε να μεταφερθεί το κιόσκι του από το Δελφίνι, που φιλοξενούνταν μέχρι σήμερα, στην περιοχή του ενετικού λιμανιού που είναι χώρος μεγάλης επισκεψιμότητας ώστε οι εθελοντές του Συλλόγου να μπορούν να επικοινωνούν τα οικολογικά τους μηνύματα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες μας. Επιπλέον, για να ενισχυθεί το έργο του, ο Δήμος θα φιλοξενεί στην επίσημη ιστοσελίδα του τις δράσεις του Συλλόγου μέσω ενός link.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε τόσο από πλευράς Δήμου όσο και εκ μέρους των αντιπροσώπων του Συλλόγου «Αρχέλων, για μία ακόμη φορά, η καλή συνεργασία, η διάθεση αλληλοβοήθειας και σύμπραξης ώστε να συναποφασίζουν για δράσεις που αναβαθμίζουν και συντελούν στην ανάπτυξη του τόπου και της οικολογικής ευαισθησίας, η οποία είναι σύμφυτη με αυτή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ