ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ρέθυμνο παντέρμο… της Άννας Ελευθεριάδου-Γκίκα

0

Της Άννας Ελευθεριάδου-Γκίκα

Ιατρού του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

  • Την υπόθεση του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων υποθέτω οι πιο πολλοί θα την ακούσατε. Κανένας μόνιμος και επαρκώς εκπαιδευμένος Ακτινοθεραπευτής, κάλυψη με Επικουρικούς γιατρούς, γιατρούς δηλαδή με ετήσια σύμβαση, που συχνά δεν ανανεώνεται καν, που δεν προλαβαίνουν να εκπαιδευτούν και φεύγουν. Τώρα το Τμήμα κοντεύει να κλείσει. Επειδή ο Υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Ρεθύμνου, γιατρός ο ίδιος, έχει γνώση του τι σημαίνει αυτό, περιμένουμε την ανάλογη ευαισθησία, ταχύτητα και τόλμη. Τα «Με ένα νόμο με ένα άρθρο» που τόσο εύκολα υπόσχονταν προεκλογικά, εδώ επιτακτικά οφείλουν να γίνουν. Άμεσος διορισμός γιατρών, χωρίς γραφειοκρατία και χάσιμο χρόνο, γιατί παιδιά θα πεθάνουν. Θέλω να θυμίσω ότι με τον ίδιο τρόπο ο Νομός Ρεθύμνου έχει μείνει χωρίς Ουρολόγο στο ΕΣΥ, εδώ και χρόνια πια, από τότε που συνταξιοδοτήθηκαν ή αποχώρησαν οι υπηρετούντες Ουρολόγοι. Εάν σου συμβεί κάτι, πρέπει να πας στα Χανιά ακόμα και σε τακτική βάση.

 

  • Χαίρομαι που ανακοινώθηκε από το Δήμο η πρόθεση να ανακαινιστούν και να ενισχυθούν οι Παιδικές Χαρές της πόλης μας. Εκτός από θλιβερά εγκαταλειμμένες, έχουν φτάσει να είναι και επικίνδυνες. Σαν εικόνες από Ανατολικό Μπλοκ επί Κομμουνισμού. Σπασμένα τα πιο πολλά όργανα, καθόλου τάπητας, καμένα στραβοπατημένα χορταράκια εδώ κι εκεί, κακόγουστα γκράφιτι, καθόλου φαντασία, καθόλου ενίσχυση του πράσινου. Ανακοινώθηκε επίσης ότι ο συνολικός προϋπολογισμός δεν θα είναι λέει πάνω από 60.000 ευρώ. Κι αναρωτιέμαι, για ένα τόσο μικρό ποσό άφηναν επί σειρά ετών αυτή την τόσο κεντρική και σημαντική για την εικόνα της πόλης παιδική χαρά του Κήπου να φθίνει και να ρημάζει; Τόσα και τόσα λεφτά πετάχτηκαν όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στο Ρέθυμνο, από το 2009 και δω, σε δημοσιοσχεσίτικες φιέστες και αμφιβόλου αισθητικής και χρησιμότητας events! Την παιδική χαρά που υποδηλώνει τον πολιτισμό μας, την μέριμνα και την παιδεία μας δεν την έκριναν κομβική; Το χειρότερο όλων είναι ότι ανακοινώθηκε ότι θα τοποθετηθούν λέει, (επιτέλους) τα ειδικά δάπεδα κατά των κραδασμών , όπως προβλέπει η νομοθεσία για τις παιδικές χαρές! Δηλαδή ως τώρα για μια τόσο ευαίσθητη ομάδα των πολιτών, τα μικρά παιδιά, δεν τηρούνταν η νομοθεσία προδιαγραφών. Και το ανακοινώνουμε έτσι απλά, σας να είναι φυσικό, εν έτη 20015 και ενώ είμαστε Κράτος Μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας. Όπως και να χει, με το καλό να γίνει, κι ας μην προλάβαμε πολλοί από εμάς να κουνήσουμε τα παιδάκια μας στις κούνιες εκεί. Το γνωστό «ήμουν ναι και γέρασα…»
  • Να θυμίσω στην Μείζονα Αντιπολίτευση στο Δήμο μας, ότι το πρόβλημα με τις Παιδικές Χαρές, ενώ το ανέδειξαν και το πρόβαλαν προεκλογικά, μόλις πέρασαν οι εκλογές, το ξέχασαν αμέσως … Περιμέναμε περισσότερη πίεση και ουσιαστικό λόγο επί το έργον…
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ