ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γκουαντάναμο και Τζιχαντισμός του Μαρίνου Γαλανάκη

0

Στις 19.11.2015 ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. φέρεται κατά την «Η Εφημερίδα των Συνταχτών» να δήλωσε περί των φυλακών του Γκουαντάναμο ότι:

«Η φυλακή αυτή έχει μετατραπεί σε εργαλείο στρατολόγησης για οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι».

Η δήλωση αυτή, εφόσον προέρχεται από τον Πρόεδρο των Η.Π.Α., ενοχοποιεί το κράτος αυτό πως αποτελεί εκκολαπτήριο Τζιχαντιστών. Το επισημαίνει ως κλώσα, που κλωσά  τ’ αυγά του φιδιού.

Την άποψη αυτή ενισχύουν φαινόμενα, όπως: 1. Τα όπλα, που κρατούν μέλη της οργάνωσης ISIS  είναι τύπου AK-47, δηλαδή made in USA. Που τα βρήκαν; Ποιος τους τα προμήθευσε; 2. Τα μέσα, που χρησιμοποιούν κατά τις μετακινήσεις τους είναι τύπου Χάμβι, δηλαδή Αμερικάνικα. Από πού τ’ αγόρασαν και με τι λεφτά; 3. Τα τσαντίρια τους φέρουν πινακίδες κατασκευής και προέλευσης U.S.A.. Λάφυρα του πολέμου αποτελούν ή το Κογκρέσο τους τα έστειλε;

Πέραν από τις τουλάχιστον ενοχοποιητικές αυτές ενδείξεις σχέσης Η.Π.Α. και Τζιχαντιστών και τις δηλώσεις Ο Μπάμια, έρχεται κι ο Πρόεδρος της Συρίας Άσαντ και κατά την ίδια εφημερίδα τονίζει πως:

«Μπορώ να σας πω ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο δεν έχει φυσικό εκκολαπτήριο, κοινωνικό εκκολαπτήριο στο εσωτερικό της Συρίας».

Μήπως, λοιπόν, θα πρέπει να εντάξομε την πρόσφατη σχετικά  επίθεση Τζιχαντιστών κατά του Κράτους της Γαλλίας σε φιλοφρόνηση Αμερικάνικη, που στρέφεται κατά του άξονα Βερολίνου – Παρισιού, και χτυπά το ποιο ασθενές σημείο του Άξονα, για να προειδοποιήσει το πιο ισχυρό; Μήπως η αποσταθεροποίηση, φτωχοποίηση και διεθνές ξεφτίλισμα  της Ελλάδαςπροέρχονται από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού κι αποτελούν Αμερικάνικη παραγγελιά  του γνωστού Λόμπυ, που κυβερνά στις Η.Π.Α.; Εξάλλου η αρχή της αρπαχτής από εκεί ξεκίνησε και την προκάλεσε η Τράπεζα Goldman Sachs, που είναι συμφερόντων του μεγαλόσχημου εξουσιαστή των Η.Π.Α., που ανεβοκατεβάζει Προέδρους και Κυβερνήσεις και μένει ατιμώρητος.

Τα «σαπάκια» της Τράπεζας αυτής, προκάλεσαν το πρώτο οικονομικό χτύπημα στην πιο αχαμνή οικονομία της Ευρωζώνης. Το θυμάστε, βέβαια και παρόλα αυτά ακόμη και σήμερα, που η οικονομική κρίση υποχρεώνει τις τράπεζες σε ανακαφαλαιοποιήσεις, η Εθνική Τράπεζα έχει γενικούς συντονιστές στην αυξηση του μετοχικού της κεφαλαίου τις Goldman Sachs και Morgan Stanley! Τυχαίο; Δε νομίζω… Μήπως, λοιπόν, η Ελλάδα πληρώνει μερτικό στην υφιστάμενη κρίση ανάμεσα στη Γερμανία και τιςΗ.Π.Α.;

Μα, θα μου πείτε, η Γερμανία είναι το παιδί για όλες τις βρωμοδουλειές των Η.Π.Α.στην Ευρώπη! Ναι, αλλά κ οι αυστηροί γονείς, που θέλουν να έχουν κάτω από την επίβλεψή τους  και να πειθαρχούν τα παιδιά τους, τους δίνουν και κάποιο χαστούκι, όταν αυτά παρεκκλίνουν από τις εντολές τους. Αντίθετα τα επιβραβεύουν όταν υπακούουν κ εκτελούν αυτές αναντίρρητα…

Θυμηθείτε  τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στο ετήσιο συνέδριο, πρόσφατη εκδήλωση, του “Clinton Global Initiative”, που έγινε μετά τις τελευταίες ελληνικές βουλευτικές εκλογές. Και σ’ αυτό συμμετείχαν ανάμεσα σε άλλους κ οι:Τζόζεφ (Ιωσήφ) Στίγκλιτς, οικονομολόγος. Τζώρτζ Σόρρος, μεγαλοεπενδυτής άσπονδος φίλος της Ελλάδας κ οικονομικός αρωγός των Σκοπίων. Ματέο Ρέντσι, Πρωθυπουργός Ιταλίας. Γιάννα Αγγελοπούλου, υπεύθυνη του φιάσκου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Ελλάδα. Λούκα Κατσέλη, πρώην Υπουργός οικονομικών κ.λπ. στην Κυβέρνηση του 2009 του αρχιπροδότη σιωνιστή Γ. Παπανδρέου που κατέστρεψε οικονομικά την Ελλάδα, Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας από τις 19.6.2015, σύζυγος του πρώην Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Γεράσιμου Αρσένη,  της οποίας ο  Νόμος για τα κόκκινα δάνεια είναι αξεπέραστος για την Ελληνική πραγματικότητα!

Μπροστά σ’ όλους αυτούς ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας καθόταν απέναντι στον Κλίντον και δεχόταν κι απαντούσε με απολογητικό τρόπο σαν κατηγορούμενος στις ερωτήσεις, που του απεύθυνε ο ιεροεξεταστής, που τον φιλοξενούσε στο μαγαζί του…

Όλ’ αυτά δεν είναι άσχετα μεταξύ τους.

Ότι μεταξύ Η.Π.Α.-Ε.Ε. υπάρχει κάποια σύγκρουση συμφερόντων, που προκαλεί κάποια ψυχρότητα στις σχέσεις τους, είναι ορατό. Ότι πρώτο θύμα της σύγκρουσης των συμφερόντων αυτών έχει πέσ’ η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό. Ότι τα συμφέροντα των Η.Π.Α. στην Ελλάδα μοιάζει να   εξυπηρετούνται πιο καλά με Κυβέρνηση Τσίπρα θαρρώ πως ροδίζει στον ορίζοντα. Ίσως σ’ αυτό έχει βοηθήσει η στάση της Γερμανίας, και μάλιστα του Σόιμπλε,  απέναντι στη διευθέτηση του οικονομικού σκανδάλου που αφορά στην Ελλάδα.

Ακόμη κ η δυστοκία εκλογής «Προέδρου» της Ν.Δ., που τώρα και δυο σχεδόν μήνες σύρεται στην ελληνική πολιτική αθλιότητα, για να καταλήξει στο ξεφτίλισμα με το φιάσκο της αναβολής, σύντομα  θα φανεί προς τα πού θα στρέψει τη ρότα του καραβιού, του οποίου  πιλωτά θ’ αναλάβει πιλότος προς την πυλωτή. Θα δούμε ποιος θα διοριστεί Πρόεδρος κι από πού θα προέλθει ο διορισμός, αφού τα παιδία παίζει …αστραγάλους…

Αν, λοιπόν, συσχετίσομε αυτά όλα μαζί και το αποτέλεσμα της πρόσφατης επίσκεψης Τσίπρα στην Τουρκία, που μάλλον είναι άνθρακες ο θησαυρός, αφού ύστερ’ από αυτή την επίσκεψη δε χτύπησαν τύμπανα στην Ελλάδα, αλλά οι Τζιχαντιστές στο Παρίσι.

Τότε, περιμένετε ως τη Δευτέρα 29.11.2015, που θα πραγματοποιηθεί, αν προλάβει, η έχτακτη σύνοδος κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας, που θ’ αφορά στο μεταναστευτικό. Να μάθομε που θα καταλήξουν οι εκβιασμοί του Παντουρκιστή Ντονμέ Πρωθυπουργού της Τουρκίας. Και ποιο ποντικό κοιλοπονά η ΝουΔούλα των ξένων συμφερόντων και ποιο από τα συμφέροντα θα υπερισχύσει.

Τ’ αποτελέσματα θα είναι πολυσήμαντα για το άμεσο και το κάπως πιο μακρινό μέλλον…

Αυτά σηματοδοτούν εξελίξεις και στην Κρήτη, που πολύ σύντομα θα τις διαπιστώσετε. Και μη Σας διαφεύγ’ η πραγματικότητα, που ήδη έχει διαμορφωθεί στα μουλωχτά και γι αυτό η Κυβέρνηση της Ελλάδας χαραχτηρίζεται κι αποκαλείται πια ως Κεντρική Κυβέρνηση της Ελλάδας.

Για να υπάρχει όμως αγαπητοί μου σ’ ένα κράτος που ΔΕΝ είναι ομόσπονδο ήομοσπονδιακό και να χαραχτηρίζεται ως Κεντρική η Κυβέρνησή του, θα πει πως υπάρχουν σ’ αυτό και Περιφερειακές Κυβερνήσεις. Διαφορετικά ο όρος Κεντρική, σε τι άλλο χρειάζεται και σε τι άλλο παραπέμπει, παρά στην ύπαρξη και Περιφερειακών Κυβερνήσεων;  Υπάρχουν, λοιπόν, τέτοιες περιφερειακές Κυβερνήσεις στην Ελλάδα; Κι αν υπάρχουν, ποιες είναι και ποια τα ομόσπονδα ή ομοσπονδιακά Κράτη, που εκπροσωπούν; Μήπως οι Καλλικρατικές Περιφέρεις θα πάρουν ή πήραν προαγωγή;

Οπότε… Καλά Χριστούγεννα!...

Πάλι στον ύπνο θα Σας πιάσουν, καλυπτόμενοι από την επικέντρωση της προσοχής Σας στο οικονομικό αδιέξοδο, που δεν υπήρχε, αλλά εφευρέθηκε, προκλήθηκε, στήθηκε, ακριβώς για να εξυπηρετήσει μεγαλόπνοους και μακρόπνοους σχεδιασμούς και να συμβάλει στην εφαρμογή των σχεδίων, που έχω προαναγγείλει προ τριετίας;…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ