ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σημαντικές δράσεις του ΙΙΕΚ Grant για τον Θρησκευτικό Τουρισμό

0

Για πρώτη φορά θα λειτουργήσει σε Παγκρήτιο Επίπεδο το πρόγραμμα Σπουδών της καινοτόμου Ειδικότητας «Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων».

Η συγκεκριμένη Ειδικότητα θα υλοποιηθεί  κατά το τρέχον έτος 2016-17 στο ΙΙΕΚ Grant, ενώ ιδρύθηκε με την με αριθμ. 104008/Κ1/30.06.2015 υπουργική απόφαση.

Οι σπουδές διαρκούν τέσσερα εξάμηνα και αποσκοπούν στην κατάρτιση στελεχών ικανών στην παροχή υπηρεσιών οργάνωσης, υλοποίησης και υποστήριξης ταξιδιών - εκδρομών και διαφόρων δρώμενων με προσκυνηματικό, θρησκευτικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον.

Στους σκοπούς της Ειδικότητας εντάσσεται η ανάδειξη της θρησκευτικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, σε Έλληνες και ξένους προσκυνητές, σε φιλέρευνους τουρίστες αλλά και σε θαυμαστές της Τέχνης, μέσα από θρησκευτικές – προσκυνηματικές περιηγήσεις και πολιτισμικά "οδοιπορικά", στους δρόμους που χάραξαν θρησκείες, λαοί και πολιτισμοί κατά τη μακραίωνη ιστορία της χώρας. Ειδικότερα, οι απόφοιτοι της ειδικότητας θα παρέχουν εξειδικευμένες και στοχευμένες υπηρεσίες με τελικό αποδέκτη περιηγητές, ημεδαπούς ή αλλοδαπούς, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος, που επισκέπτονται έναν χώρο ή περιοχή προκειμένου να γνωρίσουν μία θρησκεία και τα επιμέρους στοιχεία της είτε προκειμένου να ικανοποιήσουν θρησκευτικές – λατρευτικές ανάγκες τους.

ier (1)Παράλληλα, προσδοκάται ότι η λειτουργία της Ειδικότητας θα δημιουργήσει προοπτικές και ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, στο χώρο του θρησκευτικού τουρισμού και των προσκυνηματικών περιηγήσεων, μέσα κυρίως από την ανάπτυξη συνεργασιών με ιδιωτικούς και δημοσίους φορείς του τουρισμού.Το πρόγραμμα του Τουριστικού Συνοδού Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων είναι ένα απαιτητικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφέρει στον σπουδαστή όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την ανάδειξη του θρησκευτικού και μοναστηριακού μας πλούτου μέσω οργανωμένων ταξιδίων, ενώ του δίνει το εισιτήριο για την αγορά εργασίας, αφού αποτελεί άκρως εξειδικευμένο αντικείμενο.

Η άμεση σύνδεση του ιστορικού με του θρησκευτικού στοιχείου είναι εκείνη που μεγαλώνει το βαθμό επισκεψιμότητας στα θρησκευτικά μνημεία αυτού του τόπου. Ο Απόφοιτος του Θρησκευτικού Τουρισμού & Προσκυνηματικών Περιηγήσεων εξειδικεύεται σε σύγχρονες μεθόδους ερμηνείας των μνημείων και τρόπους ξενάγησης προσαρμοζόμενους σε διαφορετικές κατηγορίες κοινού. Λαμβάνει υπόψη του τις διεθνώς σύγχρονες απόψεις προσέγγισης των θρησκευτικών μνημείων και δίνοντας έμφαση αφενός στη γνωστική διαδικασία και αφετέρου στη βιωματική εμπειρία και διήγηση.

Ο Απόφοιτος του Θρησκευτικού Τουρισμού & Προσκυνηματικών Περιηγήσεων μπορεί να εργαστεί ως ξεναγός μνημείων  με εξειδίκευση τον  Θρησκευτικού Τουρισμό.

Το Δίπλωμα που αποκτάται με την επιτυχή αποφοίτηση είναι Κρατικό και χορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας, αναγνωρισμένο σε Ελλάδα, Εξωτερικό και στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Διδάσκουν έμπειροι επαγγελματίες Επαγγελματίες του Τουρισμού, Θεολόγοι, Αρχαιολόγοι, Καθηγητές Ξένων Γλωσσών, Ταξιδιωτικοί Πράκτορες.

Το Ι.ΙΕΚ Grant είναι αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας με Αρ. Άδειας 35142.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Τηλέφωνο: 2831035588

Email: [email protected]

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ