ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μετά τα χιόνια και το ψύχος ο...παγετός!

0

Συνεχίζοντα τα σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές, που έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από το βράδυ του Σαββάτου και την Κρήτη, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες εφιστούν τώρα την προσοχή και στον παγετό, που αναμένεται να επικρατήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρωϊνές ώρες της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι στις ορεινές περιοχές υπάρχουν ακόμα κλειστοί δρόμοι ενώ αλλού είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων, εκτιμάται πάντως ότι και άλλοι δρόμοι δύσκολα θα παραμείνουν ανοιχτοί καθώς συνεχίζεται η χιονόπτωση.

Ήδη έχει ανακοινωθεί από αρκετούς Δήμους ότι δεν θα λειτουργήσουν την Δευτέρα σχολεία.

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παραμένουν, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των συνεργείων της ΔΕΗ, ενώ στο νησί καταγράφηκαν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς ελάχιστες είναι οι περιοχές στις οποίες το θερμόμετρο ανέβηκε πάνω από τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Ο χιονιάς, οι πολικές θερμοκρασίες και οι κακές καιρικές συνθήκες θα επιμείνουν έως και την Τρίτη και την Τετάρτη, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Από το απόγευμα προς το βράδυ της Δευτέρας, μάλιστα, τα φαινόμενα θα ενταθούν στην Κρήτη αλλά και σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Χαλκιδική, βόρειο Αιγαίο, Σποράδες.

Ειδικότερα για την Κρήτη, αύριο Δευτέρα, προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχές ή χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ