ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες παραχώρησης των εκτάσεων στην Σχολή Ασωμάτων

0

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Την γραφειοκρατική οδό ακολουθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το ζήτημα της παραχώρησης των απαιτούμενων εκτάσεων στην Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να προχωρήσει το ζήτημα της δημιουργίας του Πρότυπου Κέντρου Αιγοπροβατοτροφίας στην Σχολή Ασωμάτων Αμαρίου.

Ήδη το υπουργείο με έγγραφο του από 8 Μαρτίου έχει ζητήσει την σύμφωνη γνώμη των συναρμόδιων υπηρεσιών για να προχωρήσει στην πράξη της παραχώρησης. Έχουν κληθεί να γνωμοδοτήσουν σχετικά η Διεύθυνση Δασών, οι Εφορίες Αρχαιοτήτων καθώς και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες αφού σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει να εξαιρεθούν δασικές εκτάσεις αλλά και αρχαιολογικοί χώροι και να προσδιοριστούν σε ποιες επιτρέπεται η ανέγερση νέων εγκαταστάσεων  αλλά και σε ποιες επιτρέπονται οι διάφορες λειτουργίες που προβλέπονται για το ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο.

Από πλευράς Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, κρίνεται θετικά η πορεία της διαδικασίας καθώς σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη κ. Λιονή, ουσιαστικά,  ξεκίνησε και τυπικά η γραφειοκρατική διαδικασία για την παραχώρηση των εκτάσεων, θέμα, που συζητούνταν εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς την παραμικρή εξέλιξη.

Παράλληλα εξετάζονται και όλα τα άλλα ζητήματα για την τελική σύνταξη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των τριών φορέων που θα λειτουργήσουν το κέντρο, δηλαδή, Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Αμαρίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ