ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε κανονική λειτουργία το Μουσείο Αρχαιολογικού Χώρου Ελεύθερνας

0

Σε τροχιά κανονικής λειτουργίας μπαίνει από την τρέχουσα εβδομάδα το Μουσείο Αρχαιολογικού Χώρου Ελεύθερνας αφού μετά την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τόσο το μουσείο με τα ευρήματα των ανασκαφών αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Νίκο Σταμπολίδη τοποθετήθηκαν συνολικά δέκα φύλακες, εκ των οποίων οι οκτώ θα εργάζονται την ημέρα και οι δύο την νύχτα. Οι φύλακες προσλήφθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού με επτάμηνη σύμβαση όπως και δύο καθαρίστριες για τον αρχαιολογικό χώρο. Υπενθυμίζεται, ότι στο μουσείο υπηρετούν ως μόνιμοι υπάλληλοι ακόμα πέντε φύλακες.

Οι επισκέπτες των αρχαιοτήτων της Ελεύθερνας έχουν στο εξής την δυνατότητα να επισκεφθούν το μουσείο που φιλοξενεί ευρήματα από τις ανασκαφές των τελευταίων δεκαετιών, την αρχαία πόλη, την περίφημη Νεκρόπολη αλλά και το παρακείμενο Άλσος των Ελευθερναίων, ένα μοναδικό αρχαιολογικό πάρκο με καλντερίμια, μονοπάτια, γεφύρια, επεξηγηματικές ταμπέλες και βέβαια να απολαύσει την εξαιρετική φύση της περιοχής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ