ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δρόμος θυσίας για την 76η επέτειο απο την Μάχη της Κρήτης

0

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΙΜΗΣΕ την επέτειο της Μάχης της Κρήτης με τη μαζική  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του στο Δρόμο Θυσίας την Κυριακή 21 του Μάη.

Εβδομήντα επτά χρόνια από την μάχης της Κρήτης συμπληρώνονται φέτος.

Μία πολεμική εποποιία, που η μνήμη της εξακολουθεί να σηματοδοτεί με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη διαχρονική αντίληψη του Έλληνα για την ελευθερία.

Και συνάμα αποδεικνύει την αποφασιστική συμμετοχή της Ελλάδας στην αέναη μάχη για την προάσπιση των ιδεωδών της Δημοκρατίας και της ελευθερίας, ενάντια σε κάθε μορφή ανελευθερίας, χωρίς να υπολογίζει το κόστος που απαιτείται.

Από ιστορική άποψη έχει αποδειχθεί ότι η ελληνική αντίσταση στην ενδοχώρα, αλλά κυρίως στην Κρήτη, ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού δεν επέτρεψαν στον ναζισμό και στους τότε εκφραστές του να ολοκληρώσουν τα σχέδια τους.

Καθυστέρησαν τον σχεδιασμό για κατάληψη της Ρωσίας και με την αντίσταση που προέβαλλαν, τον ανέτρεψαν και τελικά προκάλεσαν την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας συμβάλλοντας τα μέγιστα στην νίκη των ελεύθερων ανθρώπων ενάντια στους επίδοξους δεσμώτες τους.

Για μια ακόμη χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου ΤΙΜΗΣΕ την επαίτειο με μια σειρά εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων ξεχώρισε ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ, με αφετηρία το Μνημείο Πεσόντων ( παραλία Μισσιρίων) και τερματισμό το κτήριο της Σχολής Αστυνομίας, απόστασης 3500 μέτρων.

Ο  Σ.Δ.Υ.Ρ. όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος με τη συμμετοχή μελών του στήριξε το δρομικό αυτό γεγονός στέλνοντας  το μήνυμα ότι:  " ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΑΓΑΘΟΝ  Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".

Τα αποτελέσματα του Δρόμου Θυσίας 2017

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ