ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

4 απλές συμβουλές για μακροζωία

0

Η μακροζωία δεν είναι αναγκαστικά δύσκολη υπόθεση. Ξέρουμε ότι ο καλύτερος τρόπος να ζήσουμε μια μεγάλη, χαρούμενη και γεμάτη υγεία ζωή είναι να τρεφόμαστε σωστά, να γυμναζόμαστε τακτικά και να κοιμόμαστε καλά. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι τρόποι για να… μεγαλώσουμε την ζωή μας. Μικρές, καθημερινές συνήθειες που προκαλούν μεγάλο καλό. Ποιες είναι αυτές;

Το χαμόγελο

Ναι, καλά διαβάσατε. Οι άνθρωποι που χαμογελούν περισσότερο, ζουν και περισσότερο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη στο Psychological Science. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές μελέτησαν φωτογραφίες αθλητών, προσαρμόζοντας τα ευρήματά τους σε άλλες παραμέτρους, και κατέληξαν πως οι άνθρωποι που χαμογελούν περισσότερο ζουν κατά μέσο όρο 80 χρόνια, ενώ όσοι δεν χαμογελούν σχεδόν καθόλου, 73. Αυτό οφείλεται στο ότι το χαμόγελο δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Το οδοντικό νήμα

Αν θέλετε να έχετε δόντια υγιή, χωρίς φλεγμονές και να μοιάζετε νεότεροι, τότε χρησιμοποιήστε καθημερινά οδοντικό νήμα. Πώς σχετίζεται αυτό με την μακροζωία; Οι φλεγμονές που δημιουργούνται στην στοματική κοιλότητα σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Συνεπώς, μετά το βούρτσισμα, πάντα νήμα!

Η στάση του σώματος

Το να καθόμαστε με την πλάτη ίσια είναι πιο σημαντικό απ’ ό,τι νομίζαμε. Το σώμα μας είναι φτιαγμένο με τέτοιον τρόπο, που η καρδιά και οι πνεύμονές μας λειτουργούν καλύτερα όταν δεν ασκείται περιττή πίεση στους μύες και στις αρθρώσεις—κάτι που καταφέρνουμε με την σωστή στάση του σώματος, χωρίς να καμπουριάζουμε. Ακόμα χειρότερα, η κακή στάση του σώματος μας επηρεάζει και ψυχολογικά, καθώς προκαλεί πόνους στον αυχένα και την μέση που ρίχνουν την αυτοπεποίθησή μας στα τάρταρα.

Το πλύσιμο των χεριών

Ο πιο απλός τρόπος για να επεκτείνουμε την ζωή μας και να προστατεύσουμε την υγεία μας. Για την ακρίβεια, η καλύτερες συνθήκες υγιεινής είναι ο λόγος που το προσδόκιμο ζωής έχει διπλασιαστεί σχεδόν στα τελευταία 150 χρόνια. Αν πλένουμε τα χέρια μας τακτικά, εξουδετερώνουμε τεράστιες ποσότητες βακτηρίων που απειλούν να μολύνουν τον οργανισμό μας ανά πάσα στιγμή. Και, μην ξεχνάτε, πρέπει να καθαρίζετε τα χέρια σας με σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα, για να είστε σίγουροι ότι έχουν απομακρυνθεί οι μικροοργανισμοί.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ