ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο πατέρας της Στέλλας σπάει τη σιωπή 6 χρόνια μετά το θάνατό της (Video)

0

Σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής με πολλές αποκαλύψεις στην εκπομπή «Ωρα αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV και το Μάνο Δασκαλάκη, προχώρησε ο πατέρας της αδικαχαμένης Στέλλας, Μανώλης Ακουμιανάκης. Ο ίδιος μίλησε για πρώτη φορά σε τηλεοπτική συνέντευξη για τις άγνωστες πτυχές της τραγωδίας που οδήγησαν στο θάνατο της 16χρονης μαθήτριας στο Ρέθυμνο συγκλονίζοντας όλη την Ελλάδα, ενώ υποστήριξε ακόμη ότι υπήρξε ακόμη παραποίηση στοιχείων τη μοιραία νύχτα από πλευρά των γιατρών.

Όπως σημείωσε συγκλονισμένος ο πατέρας της Στέλλας , μετέφεραν την ανήλικη σε κωματώδη κατάσταση τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και ουσιαστικά η οικογένεια ενημερώθηκε 4 ώρες μετά, για το περιστατικό.

"Μας ενημέρωσαν 4 ώρες μετά"

Έθεσε λοιπόν το ερώτημα πως γίνεται να μεταφέρεται ένα ανήλικο κορίτσι στο νοσοκομείο , να έχει μαζί της το τηλέφωνο με όλες τις επαφές και κανένας να μην ενημερώνει την οικογένεια.

Όπως είχε χαρακτηριστικά "από εκείνο το βράδυ και μετά τίποτα δεν ήταν ίδιο, η ζωή μας άλλαξε, το πρωί η Στέλλα έλειπε , εγώ είχα φύγει λίγο πιο νωρίς από το σπίτι, ειδοποιήθηκα από τη σύζυγο ότι λείπει η Στέλλα και μετά από λίγο ειδοποιήθηκα με ένα τηλεφώνημα ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Όταν έφτασα στο νοσοκομείο υπήρχε μια κατάσταση που ήταν πρωτόγνωρη .Όλοι ήταν πανικοβλημένοι…ξέρετε μερικοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα να διακρίνουν ότι συμβαίνει κάτι από τυχαία αιτία ή είναι ένα αναπόδραστο γεγονός και πότε υπάρχει αυτό που λέμε ιατρική αμέλεια ή λάθος. Η ενοχή φαινόταν στα μάτια τους, προσπαθούσαν να δικαιολογηθούν. Μας λέγανε ότι έχει πάρει κόκα, ότι έχει πάρει σκληρά ναρκωτικά, ότι έχει πάρει μίξη από αναισθησιογόνες ουσίες , ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Τίποτα απ'όλα αυτά δεν αποδείχθηκε".

Παραποίησαν στοιχεία για τις βάρδιες

Όπως πάντα υποστηρίζει υπήρξε μια προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης όλα αυτά τα χρόνια από το νοσοκομείο Ρεθύμνου και μάλιστα κατήγγειλε ότι τη μοιραία νύχτα έγινε παραποίηση στις βάρδιες για να μην υπάρχουν στοιχεία που να ενοχοποιούν τους γιατρούς.

Όπως υποστήριξε "ακούστε αυτά έχουν αποδειχθεί, δεν ξέρανε ποιος είναι εφημερία και που. Άλλαξαν τις βάρδιες. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ποιος εφημέρευε εκείνο το βράδυ. Είχαν μοιράσει τα ωράρια. Κοιμόντουσαν οι μισοί , οι άλλοι μισοί ήταν εκτός νοσοκομείου. Είναι γραμμένα αναλυτικά , αν παρακολουθείτε το δικαστικό ρεπορτάζ, θα καταλάβετε ότι όλο αυτό το πράγμα έχει αποδειχθεί ,δεν το λέω εγώ".

Στην ερώτηση του Μάνου Δασκαλάκη αν επιχειρήθηκε να παραποιηθούν στοιχεία της εφημερίας για να μην αποδοθούν ευθύνες σε κάποιους γιατρούς, η απάντηση του Μανώλη Ακουμιανάκη ήταν «βεβαίως πολλά φύλλα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών συμπληρώθηκαν μετά, έγινε μια απίστευτη πορπαγάνδα σε βάρος μας, οι γιατροί του νοσοκομέιου άνοιξαν σελίδες στα social media τις οποίες ονόμαζαν «απόψε μην πιείς ένα ποτήρι για χάρη μου στη μνήμη της Στέλλας Ακουμιναάκη.Όταν απευθυνθήκαμε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκήματος κατέβασαν αυτές τις σελίδες".

"Να σταματήσουν οι εκδηλώσεις κατά του αλκοόλ στο όνομα της Στέλλας"

Ο πατέρας της Στέλλας ζήτησε ακόμη να μην γίνονται εκδηλώσεις κατά του αλκοόλ στο όνομα της Στέλλας καθώς όπως υποστήριξε δεν έπινε ποτέ και της έδωσαν το μοιραίο βράδυ μετά βίας να πιεί μεγάλη ποσότητα αλκοόλ για να τη βιάσουν.

Όπως είπε "αποδείχθηκε ότι δυο-εκ των οποίων τον ένα γνώριζε (η Στέλλα)- την οδήγησαν με σκοπό να τη βιάσουν , της έδωσαν παρά τη θέλησή της σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, μεγάλη ποσότητα αλκοόλ , περίπου μια φιάλη ουίσκι. Η Στέλλα νήστευε, όλη τη Μεγάλη εβδομάδα. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι σε ένα παρθένο οργανισμό ο οποίος δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ και το λέω και το τονίζω, γιατί έχει γίνει μια ολόκληρη εκστρατεία καταπολέμησης του αλκοόλ με σημαία τη Στέλλα. Η Στέλλα δεν ήταν το παιδί που έπινε, ούτε κατανάλωνε αλκοόλ".

Υπενθυμίζεται ότι η Στέλλα Ακουμιανάκη έχασε τη ζωή της όταν οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου έπειτα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, τον Απρίλιο του 2011. Η οικογένειά της υποστηρίζει ότι κατανάλωσε το αλκοόλ παρά τη θέλησή της . Για την πολύκροτη υπόθεση έχουν ήδη καταδικαστεί συνολικά έξι άτομα. Ο λόγος για δύο νεαρούς φίλους της αδικοχαμένης μαθήτριας, καθώς και τέσσερις ειδικευόμενους - τότε - γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπου είχε αφήσει την τελευταία της πνοή η Ακουμιανάκη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ