ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η κινηματογραφική λέσχη Ρεθύμνου παρουσιάζει την ταινία "Ερφοι"

0

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ.) αφιερώνει την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 με την ταινία μικρού μήκους «ΕΡΦΟΙ» και τον μονόλογο«Εγώ η Ουλρίκε Μάινχοφ καταγγέλω» του Ντάριο Φο και της Φράνκα Ράμε από μέλη της Θεατρικής Ομάδας του ΤΕΙ Ρεθύμνου, «Ισχύς Απογείωσης».

Περίληψη

Η ταινία μικρού μήκους της συμπολίτισσας μας Ελβίνας Μοτονάκη συμμετείχε στο 40ο Φεστιβάλ Δράμας. Πρόκειται για μια διαχρονική ανάγνωση της καταπιεσμένης θέσης της γυναίκας και της έκφρασης της σεξουαλικότητάς της, τοποθετημένη στο μικρό χωριό του Μυλοποτάμου με το όνομα Έρφοι. Προς διερεύνηση αποτελεί το σημείο εκείνο στο οποίο το τραυματικό παρελθόν και το υποτακτικό παρόν έρχονται σε ρήξη προκειμένου να επέλθει η αρχέγονα πολυπόθητη φυγή από το οικείο: τη γνώριμη, τετριμμένη, τυραννική πατριαρχία.

Πρωτότυπος τίτλος: Έρφοι (https://youtu.be/UGtDspCcfXw)

Έτος παραγωγής: 2017

Είδος: Μυθοπλασία

Χώρα: Ελλάς

Γλώσσα: Ελληνικά

Διάρκεια: 28’

Σενάριο – Σκηνοθεσία - Σκηνικά: Ελβίνα Μποτονάκη

Ερμηνευτές: Ελένη Κερολλάρι, Στέλλα Κουτούβαλη, Παύλος Ιορδανόπουλος, Δημήτρης Σαρτζετάκης, Νίκος Μπουρμπάκης, Μποτόνης Μποτονάκης, Μανώλης Καραβάνος, Αντώνης Μαθιουδάκης, Γιάννης Μποτονάκης, Σήφης Φραγκιαδάκης, Γιώργος Καραβάνος, Κώστας Λίτινας, Ιάσονας Μαθιουδάκης, Νίκος Μπουρμπάκης, Κώστας Ουρανός, Στράτος Σαρτζετάκης, Γιώργος Τσιριγωτάκης

Φωτογραφία - Μοντάζ: Σταμάτης Λιόντος

Ήχος: Κρισάκος, Σταμάτης Λιόντος

Μουσική: Hior Chronik

Η ταινία θα προβληθεί στον κινηματογράφο «Απόλλων», Μεσολογγίου 18 (Παλιά πόλη) στις 6 μ.μ.

Γενική είσοδος 5 €, για τα μέλη της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ. και φοιτητές-εκπαιδευτικούς 3 €.

Πληροφορίες: [email protected] / 28310 29846. Fb: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ