ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Επιστρέφονται παρακρατήσεις ενισχύσεων για το φετινό αποθεματικό γεωργικών κρίσεων

0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε στις 25 Νοεμβρίου 2020 έναν κανονισμό που επιτρέπει στα κράτη μέλη να επιστρέψουν 434 εκατομμύρια ευρώ στους ευρωπαίους αγρότες. Το ποσό αυτό αφαιρέθηκε αρχικά κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2020 από τις άμεσες ενισχύσεις των αγροτών στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για τη δημιουργία του φετινού αποθεματικού γεωργικών κρίσεων.

Δεδομένου ότι το αποθεματικό κρίσης δεν χρησιμοποιήθηκε το οικονομικό έτος 2020, τα ποσά που αφαιρέθηκαν από τις φετινές άμεσες ενισχύσεις μπορούν να επιστραφούν στους γεωργούς από τα κράτη μέλη από την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Υπενθυμίζεται πως η έννοια του αποθεματικού γεωργικών κρίσεων και ο μηχανισμός αποζημίωσής τους συμφωνήθηκαν στη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ του 2013. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο οικονομικό έτος 2014. Η έκπτωση ισχύει μόνο για εισοδηματική στήριξη άνω των 2.000 ευρώ και δεν ισχύει ακόμη για την Κροατία για το οικονομικό έτος 2020. Αυτό οφείλεται στη διαδικασία σταδιακής εισαγωγής των επιπέδων στήριξης μετά την ένταξη στην ΕΕ. Για την Κροατία, που εντάχθηκε στην ένωση το 2013, η στήριξη εισοδήματος στο πλαίσιο της ΚΑΠ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί πλήρως.

agrotes.eu

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ