ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Λεπτομέρειες και ουσία

0

Είναι φορές που η ουσία κρύβεται στις… λεπτομέρειες. Έτσι δεν είναι; Δεν το έχετε δει κι εσείς στη ζωή σας; Από τα πιο απλά πράγματα ως τα πιο σπουδαία και σημαντικά…

Ναι, για την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή λέω, την περασμένη εβδομάδα ,που κάποιοι στην κυβέρνηση μέσα από τα φιλικά τους ΜΜΕ πανηγύρισαν ως νίκη, επειδή αντί να παρουσιαστούν διαρροές, είδαν και μια επιπλέον βουλευτή να εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική τους Ομάδα, της κυρίαρχης δύναμης στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αυτό όμως είναι πραγματικά το ζήτημα; Να μιλάει κανείς για παραπολιτική όταν αναφέρεται στην πολιτική; Απλοί προβληματισμοί είναι και τους καταθέτουμε στην κρίση σας.

Είναι η… συμπαγής Κοινοβουλευτική Ομάδα που της επιτρέπει να «περνά» οτιδήποτε της επιβάλλουν οι δανειστές εκβιαστικά, αναφέροντας απλά ότι δεν συμφωνούν και να υπόσχονται ότι στην πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί, όταν ομαλοποιηθούν τα προβλήματα, θα το αλλάξουν αυτό και θα επιβάλλουν δικαιοσύνη;

Και ποιος, πραγματικά, περιμένουν να το πιστέψει αυτό; Μήπως δεν είναι οι ίδιοι που έλεγαν, πριν τρία χρόνια, πως όταν εκλεγούν με ένα άρθρο θα καταργούσαν τα Μνημόνια κι αντί γι’ αυτό πρόσθεσαν κι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων μέσα από τα νέα μνημονιακά μέτρα προσαρμογής που ψήφισαν και συνεχίζουν να ψηφίζουν.

Αγνοούν κι αυτοί, όπως και οι προηγούμενοι, ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και πολύ γρήγορα, τους καρπούς του, θα τους βρουν μπροστά τους, με αποτέλεσμα να τρυγήσουν τα χειρότερα για τους ίδιους.

Αγνοούν πεισματικά να δουν, ότι εφόσον ως εραστές της καρέκλας και της εξουσίας που αυτή απορρέει, εκείνοι που τους χρησιμοποιούν, θα τους στύψουν σαν λεμονόκουπα και όταν πλέον θα τους είναι άχρηστοι, θα τους πετάξουν στον κάδο των αχρήστων, μέχρι να υπάρξουν οι επόμενοι διαθέσιμοι «συνεργάτες» των συμφερόντων τους.

Αγνοούν μια σημαντική αλήθεια ,που πλήρωσε ακριβά στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ με το να «εξαφανιστεί» από τον πολιτικό χάρτη της χώρας και με το να πέσει σε πλήρη ανυποληψία ο πολιτικός του λόγος. Δεν μπορείς να λες ότι είσαι αριστερός και να χρησιμοποιείς τις πιο ακραίες δεξιές πολιτικές. Αυτό και ένας ανώριμος ή ανόητος μπορεί να το αντιληφθεί.

Επιπλέον, δεν μπορείς να λες ότι έρχεται η ανάπτυξη, να πανηγυρίζεις ότι τον Αύγουστο θα βγούμε ως χώρα από τη σκληρή επιτροπεία των δανειστών μας, να μην κάνεις τίποτα για την ανάπτυξη και να αναμένεις ότι η επιδοματική πολιτική που διευρύνεται όλο και περισσότερο, θα σου δώσει εκείνες τις αναγκαίες ψήφους στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, για να συνεχίσεις να είσαι ο διαχειριστής ενός σάπιου πολιτικού συστήματος.

Ούτε είναι ιδιαίτερα έξυπνο και κολακευτικό να προβάλλεσαι από τα φιλικά ΜΜΕ που φροντίζεις να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, ως η καλύτερη λύση μπροστά σε μια ανίκανη αξιωματική αντιπολίτευση που αρέσκεται να γοητεύεται από τις πληρωμένες και χειραγωγούμενες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης που την φέρνουν μπροστά στην πρόσθεση ψήφου, μερικές ποσοστιαίες μονάδες.

Όντας έμπειροι στα πολιτικά παιχνίδια, όφειλαν να γνωρίζουν ότι οι απογοητευμένοι από κόμματα, ιδεολογίες και συνδικαλιστικούς ινστρούχτορες, ψηφοφόροι, όταν καλούνται στις κάλπες, δεν ψηφίζου, όπως ίσως έκαναν κάποτε, αλλά καταψηφίζουν. Μαύρο καπνό, βγάζουν στο άνοιγμα της κάλπης και όχι λευκό.

Αλλά αυτό εμάς, τους Έλληνες πολίτες, ουδόλως μας αφορά. Θα τρυγήσουν δίκαια, τους καρπούς  των κόπων τους. Η κοινωνία όμως, θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να συνέλθει από τις άθλιες πολιτικές τους, σε βάρος τους. Γενιές ολόκληρες θα γονατίσουν μέχρι να έρθουν, αν έρθουν ποτέ, στα ίσια τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ