ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο τελευταίος τα βαρελότα

0

Ευφραντικά υπολοιπόμενα του από  5/5 Ρεθύμνιου δημοσιεύματος «Χρόνος – πόνος στα ΤΕΠ του ΓΝΡ». Καθώς ο διευθυντής παραδέχεται έλλειψη μόνο για νοσηλευτές, ενώ ο διοικητής αρνείται κάθε δυσχέρεια (γιατροί 98%(!!!) κάλυψη), μεσολάβησε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΡ. Καταγγέλονται «προβλήματα λειτουργίας τμημάτων λόγω έλλειψης προσωπικού». Και οι εργαζόμενοι διαψεύδουν τους ιθύνοντες.

Απρίλιος 2015 ως διοικητής, υπηρεσιακώς πρότεινα λύση εύκολη και εφικτή στον Αν. Υπουργό για νοσηλευτές. 38 μήνες άπλετος χρόνος έκτοτε.

Η αναμονή επιβεβαιώνεται μόλις ανακαλύφθηκε στον τύπο. Η μη αναμονή περιλαμβάνονταν δήθεν στους αράδα δρομολογημένους στόχους που πάραυτα θα επετύγχαναν! Σήμερα τους φταίνε «έκτακτα χειρουργεία, πολλές παράμετροι, ανάλογα την ημέρα, ώρα ή αριθμό περιστατικών».

Αποκούμπι τους η διαστρέβλωση του παρελθόντος, η απώθηση στο αόριστο μέλλον, οι πισωγυριστές κυβιστήσεις. Κινούμενη άμμος καταπίνει κάθε απόπειρά τους να διαφύγουν της φρικτής πραγματικότητας που οι ίδιοι δημιούργησαν. Ψεύδη, πανικός, ζόφος, αδιέξοδα και απογοητευτικά δίπολα η προοπτική τους. Μπροστά τους συρματοπλέγματα ηλεκτροφόρα, αναχώματα μίσους, φανατισμού, ιδεοληψιών, συμπλεγμάτων, ψυχώσεων, ανικανότητας τρακάρουν πάνω τους όπου, όποτε, όπως πάνε να ξεστρίψουν τρομοκρατημένοι και καταδιωκόμενοι από το φιάσκο τους. Δεν συνδέθηκαν με το παραμικρό, τοσοδά θετικό. Ένα ψήγμα. Με την παρουσία τους ταυτίστηκε το απόλυτο κενό, το πελιδνό τίποτα, το μηδέν στο άπειρο με τόνο και θαυμαστικό. «Αλλάζουμε την Ευρώπη»! Θυμάστε; Κατέληξαν συνυφασμένοι με την αποτυχία, στοχοποιημένοι (και υποσκελισμένοι, τρικλοπόδιαστηκαν!) από τα φτηνιάρικα και νερόβραστα που με τις οργίλες αγριοφωνάρες της ντουντούκας πούλησαν σαν «πρώτης φοράς» και «ηθικού πλεονεκτήματος». Κατέπεσαν ομοιογενώς και ομοιοπαθώς στα έγκατα της αναξιοπρέπειας και του διασυρμού.

Η υγεία στο Ρέθυμνο ανάγλυφο της διάχυτης κατάντιάς τους (και δικής μας κατά προέκταση). Το Νοσοκομείο, τα 4 κέντρα Υγείας, τα παρατημένα και παραπεταμένα ιατρεία των χωριών, οι 10 διάσπαρτες υπηρεσίες από τα ΤοΜΥ μέχρι το ΕΚΑΒ, η Ψυχική Υγεία, ΑμεΑ, το χάλι των αποδιαρθρωμένων υπηρεσιών όπου για να νοσηλευτείς φέρνεις και σεντόνια με μαξιλάρι. Στην Αθήνα, αξημέρωτα ουρές στα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ. Ο Μπιριφίτσος κι’ ο Μπιρικόγκος, λαμπρά τέκνα του ευκλεούς Καραγκιόζη καθώς σκίζονται να καλύψουν τα ακάλυπτα και που από απροκάλυπτη τορπίλη της κανονικότητας επί ΝΔ και Ξυπολυτά, έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ φερέφωνο βουβό, οπαδικό, εμπαθές, ενοχικό, άβουλο, φυτοζωούν πλέον κατάχαμα στην κατρακύλα της κατάφωρης, κατάφωτης αυτοαποδόμησής τους.

Ο διοικητής παρομοίως δεν θέτει εν αμφιβόλω τον αριθμό γιατρών στα ΤΕΠ (ούτε λέξη για τα τμήματα που θίγει ο Σύλλογος Εργαζομένων) μολονότι τώρα, κατεβάζει το συνολικό ποσοστό κάλυψης στο 90%!!! Για τους νοσηλευτές, ενόσω ο διευθυντής «διακρίνει ελλείψεις», ο διοικητής διαβεβαιώνει πως «καλύπτουν 70 – 75% των αναγκών». Πλήρης η ασυμφωνία, τα συμπεράσματα εύκολα και άφθονα αυθορμήτως. Ο εις διαψεύδει τον έτερο. Αύτανδροι, αμφότεροι, αμοιβαία, αυτοτελώς. Επεξεργάστηκαν και σχετικά... στατιστικά στοιχεία!!! Το 2017 ο μέσος όρος στα ΤΕΠ ήταν 3 ώρες ανά περιστατικό. Ως παρένθεση της όλης πλάκας, εν μέσω καρναβαλικού τραλαλά, υφίσταται και... στόχος! Γεμάτοι στόχοι, στουμπιστοί στόκοι το στόρυ. «15 – 20% τα έκτακτα των ΤΕΠ εμπειρικά και με βάση την εικόνα». Τα «στατιστικά», μετά 5 γραμμές έγιναν «εμπειρικά με βάση την εικόνα». Να δοθούν στη δημοσιότητα, να γελάσει κάθε πικραμένος όπως φουντώνει το θέρος.

Το Ιατρείο Διαλογής του διευθυντή, κατά διοικητή αποτελεί «πιλοτική λειτουργία πρωινής βάρδιας». Πώς άραγε τα ελαφριά να εξυπηρετούνται γρήγορα χωρίς διαμεσολάβηση ιατρείων; Πιλοτικά, διότι παρά το 90 % (3 γιατροί) προκηρύχθηκαν 5 ακόμα θέσεις ώστε να φθάσουν κοντά στο 200% κάλυψη. Τότε, με λιανοτράγουδα και νταούλια συνδέονται στον αυτόματο πιλότο. Πριν εξαχθούν συμπεράσματα εκ του πιλοτικού, προκηρύσσουν θέσεις! Οταν ούτε στο Πανεπιστημιακό, πουθενά, δεν εφαρμόζονται τέτοια συστήματα.  Γνωρίζει μάλιστα εκ του ασφαλούς ο διοικητής ότι «προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας και της πολιτικής ηγεσίας, αυτοτελή τμήματα ΤΕΠ»!!! Παγκοσμίως δεν λειτουργούν αυτοτελή σε πληθυσμούς δεκάδων ή λίγων εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων. Στην Ελλάδα είναι ... προτεραιότητα. Κούνια που μας κούναγε και τούτο.

Το ήδη υπερεπαρκές προσωπικό σε γιατρούς, αν και όταν διπλασιαστεί, τότε θα... «βοηθήσει στους χρόνους αναμονής». Τόσο απλά... Εξωσωματική κύηση σαρανταποδαρούσας. Να γελάνε και οι κότες. Το ρεπορτάζ άρα καταγράφει ψεύδη, ψεύτικες οι μαρτυρίες, οι συνθήκες και η οργάνωση δομών -υποδομών. Και ο διευθυντής ψεύδεται αφού διαπίστωνε μεγάλες καθυστερήσεις και γι΄αυτό έλαβε μέτρα!.. Τα μέτρα του διευθυντή, αποτελούν πιλοτικό του διοικητή! Υπέροχα, γιατί στον ΣΚΑΪ 2/6/ 07:00’, οι νοσηλευόμενοι στο Λασήθι χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους... κουβαδάκια...

Στη συνέχεια γνωματεύει «πάνω από τα μισά περιστατικά των ΤΕΠ («στατιστικά» προαισθάνομαι) δεν είναι επείγοντα. Ο γιατρός υποχρεούται να τα εξετάσει». Η διαδικασία παρουσιάζεται αιτία της καθυστέρησης αλλά καθυστέρηση... δεν υπάρχει...

Έτεροι φιόγκοι,  φληναφήματα ως ιαμβικός επίλογος της δραματικής κωμωδίας. Ματαιώσεις, μεταθέσεις, ΘΑ, στόχοι, προτεραιότητες, δρομολογήσεις, διαψεύσεις, ανεπάρκειες, αντιφάσεις, αναβολές, τάλε κουάλε της πολιτικής ηγεσίας.

Χοροστατούντων των επικεφαλής, όλοι στην χοροεσπερίδα της επιτυχίας. Εγέρθητι οι αραχτοί. Ο τελευταίος να κρατάει τα βαρελότα. ΘΑ καεί το πελεκούδι.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ