ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μοναδικό θέαμα στην Πρέβελη: Πάπιες σαγηνεύονται από τη μουσική πιανίστριας

0

 Ένα βίντεο που αναδεικνύει την απαράμιλλη ομορφιά του τόπου και προωθεί το μήνυμα της περιβαλλοντικής προστασίας σε μια παραλία που μόλις πριν λίγα χρόνια είχε καει ολοσχερώς

Η καρδιά της Κρήτης κρύβει ένα μυστικό που μαγεύει κάθε επισκέπτη: την παραλία της Πρέβελης. Ένας τόπος που δεν είναι απλώς όμορφος, αλλά αποτελεί έναν αληθινό παράδεισο στη Γη.

Μέσα σε αυτό το πανέμορφο σκηνικό, πραγματοποιησε η Ελενα Ξυδια ένα από τα πιο απαιτητικά και συγκινητικά πρότζεκτ της. Ένα βίντεο που αναδεικνύει την απαράμιλλη ομορφιά του τόπου και προωθεί το μήνυμα της περιβαλλοντικής προστασίας σε μια παραλία που μόλις πριν λίγα χρόνια είχε καει ολοσχερώς.

Καθώς το πιάνο τοποθετήθηκε στην παραλία για το γύρισμα, η μαγεία αυτού του μέρους αποκαλύφθηκε με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστει. Όταν οι πρώτες νότες άρχισαν να ηχούν, εμφανίστηκαν από το πουθενά πάπιες και χήνες, σαν να ήρθαν καλεσμένες από την ίδια τη φύση, πλησίασαν το πιάνο και στάθηκαν εκεί, ακούγοντας σιωπηλά τη μουσική.

Αυτή η μοναδική στιγμή ήταν μια υπενθύμιση του πόσο στενά συνδεδεμένη είναι η τέχνη με τη φύση. Μέσα από αυτό το βίντεο, όχι μόνο αναδεικνύεται η αξεπέραστη ομορφιά της Κρήτης και της Πρέβελης, αλλά και ένα μήνυμα για την αναγκαιότητα της προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Η προσπάθειά για το δύσκολο αυτό γύρισμα ξεκίνησε νωρίς, στις 4 τα ξημερώματα, όταν οι συνθήκες έμοιαζαν σχεδόν απαγορευτικές με ισχυρους άνεμους και κύματα και ήταν πολύ δύσκολο να πλησιάσεις στην Πρεβελη.

Ωστόσο, αποφάσισαν να προχωρήσουν και σαν από θαύμα, μόλις έφτασαν στην Πρέβελη, οι άνεμοι ηρέμησαν, αφήνοντας πίσω μια μαγευτική ηρεμία σε ένα μοναδικο τοπίο.

Η Κρήτη, με την απαράμιλλη φυσική της κληρονομιά, είναι ένας τόπος που πρέπει να διαφυλάξουμε και να σεβαστούμε, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τις επόμενες γενιές.

Το καινουριο βίντεο του γνωστού piano project της Έλενας Ξυδιά και του Λαρισαίοι Πασχάλη Μάντη, αποτελεί μια υπενθύμιση ότι η ομορφιά του κόσμου μας δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αλλά να προστατεύεται με κάθε τρόπο.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ