ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο έξυπνος Walter

0

Μετά από μια κουραστική ημέρα βάζουμε Netflix, και ξεκινάμε να παρακολουθούμε ένα από τα διαφημιζομενα σήριαλ.

Πρόκειται για το Scorpion, που είναι βασισμένο στη ζωή του Walter O’Brien, του επιχειρηματία που υποστηρίζει ότι έχει το υψηλότερο (197) IQ  στον κόσμο. Ο O’Brien ποτέ δεν επανέλαβε επίσημα το τεστ για να επιβεβαιωθεί η δήλωση. Συμπτωματικά, το χρησιμοποιεί όμως σαν εργαλείο marketing.

Κρατώντας ένα παγωμένο αναψυκτικό, παρακολουθώ το επεισόδιο. Ο έξυπνος ήρωας Walter, είναι το πρότυπο του μικρού γιού μιας από τις γυναίκες της ομάδας. Ο Walter είναι τσιμπημένος μαζί της, και εκείνη μαζί του. Όταν όμως το αγόρι κάνει μια επικίνδυνη χαζομάρα, επηρεασμένο από τον έξυπνο Walter, η μητέρα του το παίρνει παραμάσχαλα και ανακοινώνει στην ομάδα ότι φεύγει. Γιατί δεν μπορεί να αφήσει τον έξυπνο γιό της να επηρεάζεται από τον έξυπνο Walter.

Ο Walter το παίρνει βαρέως, και εξαφανίζεται αποβραδίς. Αδικα τον ψάχνει η υπόλοιπη ομάδα.

Την άλλη μέρα το πρωί, ο  Walter δεν πάει στη δουλειά και οι συνεργάτες του, οι οποίοι εργάζονται για την Αμερικάνικη κυβέρνηση (σόρρυ, ξέχασα να σας το πω αυτό), αρχίζουν να ψάχνουν.

Η κάμερα όμως τον βρίσκει πρώτη. Είναι στο αυτοκίνητο του. Είχε ατύχημα. Κι εκεί που έπεφτε το αυτοκίνητο στο γκρεμό, σκάλωσε σε μια γωνίτσα, και έχει περάσει όλο το βράδυ εκεί. Όρθιο. Να κρατιέται μόνο από μερικές πέτρες.

Ο Walter πέρασε όλο το βράδυ μέσα σε ένα αυτοκίνητο που στέκονταν σαν κλαρίνο, φαντάζομαι χωρίς να βήξει και πέσει, και έχουμε και χειρότερα.

Το κινητό του χτυπάει όμως, και αυτός καταφέρνει να το σηκώσει, να τους πει ότι είχε ατύχημα, και να τους ρίξει και μια φωνή γιατί πρέπει να βιαστούν. Ένα σίδερο προεξέχει από την αριστερή του πλευρά, και επειδή είναι έξυπνος ο Walter, μαθαίνουμε ότι του έχει κάνει ρήξη σπλήνας.

Κάπου εκεί αρχίζω να μασάω το καλαμάκι του αναψυκτικού μου από τα νεύρα.

Ο Walter είναι έξυπνος, αλλά κι εμείς δεν τρώμε κουτόχορτο. Κάθε προσδοκία για μια τουλάχιστον αληθοφανή ιστορία εξατμίζεται μαζί με το αναψυκτικό μου.

Ο έξυπνος Walter πέρασε μια νύχτα με διάτρητη σπλήνα, μέσα σε αυτοκίνητο που στέκονταν κλαρίνο, στη μέση ενός γκρεμού.

Ας είναι.

Μετά από λίγο, η ομάδα του Walter, η Αμερικανική αστυνομία και άλλες ειδικές ομάδες, καταφθάνουν για να σώσουν τον Walter.

Παίρνουν τραπέζια, καρέκλες και laptop, κάθονται στην άκρη του γκρεμού, και ξεκινάνε να του δίνουν οδηγίες πως να απεγκλωβιστεί και να σωθεί από το κακό που τον βρήκε.

Κι εγώ παίρνω το αναψυκτικό μου και πάω μια βολτίτσα. Η ζωή είναι μικρή για κακά σήριαλ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ