ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μια σύγχρονη Ελληνική τραγωδία

0

Η ομορφότερη χώρα του κόσμου μετράει μια-μια τις πληγές της ξανά. Και είναι τόσο δύσκολο να μιλήσεις για τις τόσες ζωές που χάθηκαν. Μουδιάζουν οι λέξεις, ή φαίνονται φτηνές, και χωρίς σέβας.

Μαζί με όλα τα γνωστά προβλήματα που έγιναν μόνιμα πλέον, σειρά έχουν οι καθιερωμένες ετήσιες πυρκαγιές. Λίγο λίγο, κατατρώγουν το πράσινο που έχει απομείνει. Αναρωτιέμαι, πόσα από αυτά τα δάση που πεθαίνουν κάθε χρόνο ξαναφυτεύονται;

Ξυπνάω το πρωί της Τρίτης, και διαβάζω τους τίτλους των Βρετανικών εφημερίδων. Το Brexit έχει προχωρήσει αρκετές στήλες παρακάτω. Το ίδιο και όλα όσα απασχολούν τον τύπο τις τελευταίες ημέρες. Σήμερα στην ατυχή κορυφή βρίσκεται η χώρα μας. Η Ελλάδα βιώνει μια από τις χειρότερες πυρκαγιές του 21ου αιώνα. Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Ελληνική κυβέρνηση έχει εξαπολύσει Αμερικανικούς drone για να βρει τους εμπρηστές των Αθηνών.

Αν αυτή η ανείπωτη τραγωδία είναι αποτέλεσμα εμπρηστικών επιθέσεων, εύχομαι να βρεθούν οι δράστες το συντομότερο, και να παραπεμφθούν άμεσα ενώπιον της δικαιοσύνης. Τώρα που ο πόνος είναι φρέσκος στις μνήμες όλων. Πριν να ξεχαστούν οι απώλειες των δεκάδων ανθρώπινων ζωών.

Μαζί με μας, σήμερα θλίβεται όλος ο κόσμος.

Η Βρετανική κοινή γνώμη είναι ακόμα ευαισθητοποιημένη μετά την πυρκαγιά του πύργου Grenfell κατα την οποία, 72 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους . Όπως και με τις  φετινές Ελληνικές πυρκαγιές, πολλοί από τους θανάτους θα είχαν αποφευχθεί αν δεν είχαν γίνει κάποια λάθη.

Καθώς διαβάζω το άρθρο της Daily Mail, δεν μπορώ να αντισταθώ, και πηγαίνω στα σχόλια των αναγνωστών. Σήμερα δεν έχει ‘μίσος’. Έχει συμπαράσταση, ευχές και αγάπη. Σήμερα, το πιο δημοφιλές σχόλιο, με 4500 ψήφους, ανακοινώνει ότι, η Ελλάδα είναι ‘η πιο αγαπημένη χώρα στον κόσμο’. Περίπου 1500 αναγνώστες αισθάνονται μεγάλη λύπη για όλες τις δυσκολίες και δυστυχίες που μας έχουν βρει τα τελευταία χρόνια.

Έτσι, για να σιγουρευτώ, πηγαίνω και ξανακοιτάζω την ιστοσελίδα. Βεβαιώνομαι ότι ακόμα βρίσκομαι στην Daily Mail. Να που γίνονται και θαύματα. Ελπίζω να μην ξεχάσουν οι αγαπητοί αναγνώστες της εφημερίδας αυτής, τις τόσες δυστυχίες μας και το πόσο καλά παιδιά είμαστε, την επόμενη φορά που θα έχουμε και άλλα οικονομικά προβλήματα.

Γιατί όμως πρέπει να μας βρει η δυστυχία για να αναγνωρίσει η κοινή γνώμη τους κόπους και τα χαρίσματα μας? Είναι άξιο απορίας.

Τα δέντρα θα φυτρώσουν ξανά, τα σπίτια θα χτιστούν και πάλι, και θα έρθουν καλύτερες μέρες για την χώρα μας.

Ας είναι όμως οι άνθρωποι που χάθηκαν στις προσευχές μας, και αυτοί οι ήρωες που πάλεψαν τις φλόγες στις καρδιές μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ