ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το Ρεθεμνιώτικο καμαράκι με τον ελέφαντα

0

Γ’

Tου τραγουδιού του Πουλόπουλου ή του Γκιωνάκη, ξαπλώνοντας περίσσευαν 2 πιθαμές, προσομοιάζει το Ρεθεμνιώτικο καμαράκι, υποδηλώνει τα περί υγείας δεδομένα και δυνατότητές μας. Η τρομακτική απειλή και αντιξοότητα των μνημονίων. Η ασύλληπτη παράλληλα ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ που επαγγέλθηκε όχι απλά να διορθώσει την κατάσταση αλλά να εκδιώξει τον ελέφαντα κλωτσηδόν, αυθημερόν. 3,5 χρόνια τώρα, λάλοι φλώροι και καλλικέλαδες καρδερίνες ιδίως στην TV, παριστάνουν πως δεν υπάρχει ελέφαντας! Του σιγοτραγουδούν ενίοτε μη και σηκώσει το πόδι. Είδαμε στο προηγούμενο κείμενο ότι στο Υγείας χάϊδευαν τους δυνάστες και κακάριζαν για την πιστή τήρηση των εντολών τους. Σποραδικά, το βουλώνουν πανικόβλητοι μην τον αγριέψουν ή δικαιολογούνται γελοιωδώς, αντί να ξωπεταχθεί, το τέρας θέριεψε και πάχυνε.

Στο καμαράκι με τον ελέφαντα, Υπουργέ, καθείς διαλέγει. Το προδιαγεγραμμένο που εκούσια ακολούθησε ή δεν απέφυγε. Δεν πάσχισε καν. Ετερος κλαίει την μοίρα του ή παραμιλάει με τρικυμία εν κρανίω, ή ονειροβατεί. Οι πλείστοι ψελλίζουν διαψευδόμενοι μονίμως και καταγέλαστοι παγίως. Αδύνατον να βγεις, σ’ αρπάζει με την προβοσκίδα. Αν πάψει να του αρέσεις να τον ταΐζεις ΕΣΥ, σε λιώνει.

Να μας απαντήσεις για συγκεκριμένα επί της γης αντί των διαπλανητικών που διαλαλείς.

  • Ρέθυμνο 21/7 δημοσίευμα: «Σοκ από το θέαμα στα μπάνια των ασθενών – ακατάλληλο νερό στους θαλάμους του ΓΝΡ. Συνεχιζόμενα κρούσματα τεχνικών προβλημάτων. Σοβαρά ερωτηματικά για το κατά πόσο έγκαιρα πραγματοποιούνται οι εργασίες συντήρησης. Ανοίξαμε τη βρύση και μαζέψαμε νερό μαύρο, δύσοσμο, βρώμικο, ακατάλληλο. Δεν θα έπρεπε να φτάνει ούτε στους κήπους. Μάθαμε πως πρόκειται για μόνιμο ζήτημα στο ΓΝΡ.»

Απάντηση ουδεμία.

  • Στο ΓΝΡ έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο οπου πρωτοεμφανιζόμενος και πρωτάκουστος φορέας – σύλλογος δωρίζει 2 κλιματιστικά μικρά για θαλάμους; 10/7 δηλώθηκε το εξωφρενικό ως διατύπωση και νόημα (το νόημα σαφέστατο!) «σε εξέλιξη η υποβολή της οριστικής μελέτης» (εξελίσσεται... η υποβολή). Προς 800.000 ευρώ εκτοξεύσατε αυτή την... υποβολή, όταν με 350.000 ΘΑ ολοκληρώνατε εκ θεμελίων διώροφη επέκταση – πτέρυγα του Νοσοκομείου!!! Βέβαια, 27/7 (!) τροποποιείται! 488.000! Χαρακτηριστικές προχειρότητα και ανευθυνότητα. Παρότι στα ολοσίγουρα του Υπουργού Γενάρη 2015, 27/7 «ελπίδα ότι θα προκηρυχθεί εντός 2018». ΘΑ, ακόμα και ή... προκήρυξη!

Φασκελοκουκούλωστα.

Δεν βρήκαν συνεργεία επισκευής σε Ρέθυμνο -Κρήτη  με «τεχνογνωσία και ανταλλακτικά»! Δεν βρήκαν ούτε «σε όλη την Ευρώπη»! Η Νότιος Κορέα μπορεί να απέχει ώρες αεροπορικώς, αλλά κατά τον διοικητή οφείλαμε «να αντιληφθούμε τον χρόνο που απαιτείται»(!!!), λες και επρόκειτο για του Μάρκο Πόλο καραβάνι καμήλες. Τελικά, «κάναμε προσπάθεια να δοθεί προτεραιότητα στο ΓΝΡ σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη - περιμένανε ανταλλακτικά εταιρίες και ξενοδοχεία». Φαντάσου, στην Ευρώπη επί μήνες χωρίς κλιματιστικά... Ευτυχώς, η προτεραιότητα στο... ΓΝΡ...

Ουδεμία απάντηση.

  • Εξαιτίας σας το Κέντρο Ψυχικής Υγείας ταλανίζεται σε τέτοια περιπέτεια. «Αναστέλλονται λειτουργίες του, έχουμε αποδιοργανωθεί» δηλώνει ο διευθυντής του. ΤΩΡΑ! ΘΑ μεταφερθεί σε χώρο ακατάλληλο, είχατε υποσχεθεί ότι εκεί ΘΑ πήγαινε το ΕΚΑΒ. Οπως ΘΑ μεταφέρατε τις υπηρεσίες ΙΚΑ Μοάτσου. Παραμύθια. Δύο χρόνια ήταν γνωστές οι προθέσεις του ιδιοκτήτη του ΚΨΥ, θερινό ανέκδοτο η πρόφαση ότι δήθεν κατάλληλο κτήριο αναζητήσατε μέσα στην πόλη. Πείραζε αν ήταν στον Τσεσμέ, στα 3 Μοναστήρια, στα πρώτα χωριά του δήμου; Αλλά ανακαλύψατε το ΚΕΦΙΑΠ των αναπήρων, την πιό αδύναμη, ανήμπορη κατηγορία. Ανακαλύψατε επίσης κτήριο που θέλει τριών μηνών εργασίες!!!

Εδώ, είχατε απάντηση: Την απίστευτη, πανάσχετη, εκτός τόπου – χρόνου – θέματος  διαβεβαίωση(!) ότι διοίκηση και Δ.Σ θα συνεχίσουν να εργάζονται για πρόσβαση στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και λοιπά κωμικά και δροσιστικά, άνοιξε την εφημερίδα να τα διαβάσεις. Πέντε λαλούν – οκτώ χορεύουν.

  • Τα ασθενοφόρα στο Ρέθυμνο, τα μισά μέσω ΕΣΠΑ, της Ευρώπης που δεν γουστάρατε δηλαδή και τα μισά δωρεά ιδρύματος Νιάρχου. Ευρώπη και ευεργέτες που επίσης αφορίζατε, διαδηλώνατε καθώς εμείς τους βραβεύαμε, ώστε να το ματαιώσετε... Σήμερα... λαμβάνετε!!! ΕΣΠΑ και ίδρυμα Νιάρχος ήταν βέβαια έργο της ΝΔ, Γεωργιάδη – Βορίδη. Εσείς κάνατε την... παραλαβή! Ετσι φίλτατε Ανδρέα;
  • Οι σωληνώσεις του ΓΝΡ ήταν υπόσχεση προεκλογική σου, το 2015. Τις προάλλες την... ανανέωσες κατά την επίσκεψή σου στο ΓΝΡ! 27/7 «ζητούμενο να προκηρυχθεί διαγωνισμός ΜΈΧΡΙ ΤΈΛΟΣ Αυγούστου». Ακόμη και το ΘΑ έγινε « ζητούμενο». Από αυτά που προφανώς ΘΑ... «έθετες επί τάπητος» με τον νέο διοικητή. Τω καιρώ εκείνω...

Κύριε ελέησον.

  • Ακόμα να απαντήσεις για τα εκτός λίστας φάρμακα, απαραίτητα για σωρεία παθήσεων, ενώ μας έταζες ότι όλα θα ήταν δωρεάν!!! Θα υπολόγιζες κέρδη από τ΄αμπελοχώραφα του Πολάκη στα Σφακιά ή από φυτείες αμίγκος Βενεζουέλας, αφού από την Ευρώπη ΘΑ μας βγάζατε...

Δεν διείσδυσαν πουθενά, δεν εγκαθίδρυσαν κάτι νέο και στέρεο πέραν των ρηγματικών και επικίνδυνων ΤΟΜΥ, δεν έπεισαν κανέναν, δεν ωφέλησαν κάπου, κάποιους, κάπως, κάποτε. Δεν έχουν έντυπα των βιβλιαρίων υγείας, αυτά τα καθιερωμένα από το 1950. Το 2018 τα τυπώνουν σε σελίδα Α4.

Ολίγα τελευταία των ουκ έστι τέλος...

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ